Ana Bijelić, Andrea Stojadinov, Marica Perišić I Anja Obradović u potpunosti su obeležile letnje izdanje EYOF-a osvajanjem pet medalja za Srbiju.

Naše devojke su blistale kako u pojedinačnoj konkurenciji gde se zlatom okitila Andrea Stojadinov, sa vicešampionskim zvanjem vratila se Marica Perišić I Anja Obradović dok se Ana Bijelić upisala u listu osvajača bronzanih odličja. U ekipnoj konkurenciji devojke su još jednom potvrdile kvalitet osvajanjem bronzane medalje.

- Fantastičan uspeh, prevazišli smo naša očekivanja, ovog puta smo imali stopostotan učinak, četiri devojke - četiri medalje plus ekipno odličje. U nadmetanju timova očekivali smo medalju, nadali smo se zlatu, ali i ovo je veliki uspeh. Uradile su sve fantastično, sve su bile dobro motivisane, tako da je na kraju opet došao vrhunski rezultat. - Iskoristio bih priliku da se zahvalim timu Olimpijskog komiteta koji nam je pružao nesebičnu podršku. Bili su uz nas 24 sata na raspolaganju od fizioterapeuta, doktora, ljudi koji su vodili tim. Ovog puta im se još jednom zahvaljujem i nadam se da ćemo se videti na onim  većim Olimijskim igrama -rekao je Nemanja Nikolić trener reprezentacije.

Anja Obradović još jednom je potvrdila da je s razlogom na prvom mestu svetske rang liste

- Veoma mi je drago što se sa ovog turnira vraćam sa medaljom iako je ovog puta srebro. Koncentracija mi je u finalu malo popustila, pa iz tog meča nisam izašla kao pobednik. Htela bih da se zahvalim svima koji su došli da nas bodre i podržavaju sa tribina, nama to stvarno znači rekla je Anja Obradović za sajt Džudo saveza Srbije.- U  ekipnoj konkurenciji smo uzele bronzu. U samom startu smo malo lošije krenule, ali smo uspeli kroz repasaž da se izborimo za borbu za medalju gde smo bile ubedljivo bolje od Hrvatica i donele još jednu medalju našem timu na EYOF-u.

Zlatna Andrea Stojadinov nije krila oduševljenje učešćem na velikom sportskom događaju kao što je bio EYOF.

- Veoma mi je drago što smo uopšte prisustvovali ovom takmičenju jer je to veliko iskustvo. Bilo je predivno od same ceremonije otvaranja do ceremonije zatvaranja, uvek u sportskom društvu i okruženju. Drago mi je da smo rezultirali i učinili celokupan događaj još lepšim - navela je Andrea Stojadinov.

Mlada Ana Bijelić obradovala je sve ljubitelje džudoa i navijače u Srbiji osvajanjem prve medalje za našu zemlju u mađarskom Đeru.

- Imala sam tremu, ali na kraju se sve dobro završilo. Drago mi je što sam bila deo tima koji je osvojio medalju na kraju.

Ljuba Stanišić trener Andree Stojadinov nije štedeo reči hvale kada je u pitanju ova generacija odličnih džudistkinja.

- Devojke su odlične. Kada je Andrea u pitanju ostvarili smo ono što smo hteli. Nama je cilj bio EYOF . Ona je mlada takmičarka, a ovo je bila prilika da se dokaže. Potvrdila je svoj kvalitet. Zadovoljan sam jer je urađeno baš onako kako smo hteli i kako sam i ja želeo. Ponosan sam na nju - naveo je Ljubomir Stanišić, trener DŽK Dinamo. Mečeve koje je imala bili su fantastični. Četiri meča, četiri ipona, to je bilo divno gledati. Radila je upravo onako kako se sve vreme pripremali. Ispravili smo neke greške sa prvenstva Evrope.

Ljuba Stanišić prokomentarisao je neke od mečeva sa EYOF-a.

- Andrea je imala fenomenalne mečeve, čak i u ekipnom takmičenju u borbi za medalju, ona je svoju protivnicu iz Hrvatske savladala za minut i 18 sekundi. Radila je fantastično. Nama je cilj da taj tempo što duže održimo. Andrea je sada napravila vrhunac u ovom uzrastu. Ne smemo se zaustaviti, idemo dalje, čeka nas Svetsko prvenstvo  u Čileu.

Bez odmora srpske dame sa EYOF-a putuju dalje na svetsku smotru kadeta u Santijagu u Čileu.

-Raspored ove godine je zaista paklen ali devojke su dokazale da mogu. Ovo je kruna sezone, najbolji takmičari iz celog sveta biće u Čileu. Kao i uvek idemo na najviša dostignuća. Uvereni smo da ćemo još jednom obradovati sve ljubitelje džudoa i navijače u Srbiji rekao je Nemanja Nikolić pred polazak na Svetsko prvenstvo.