Svetsko prvenstvo za kadete u Santijagu u Čileu, tokom prvog takmičarskog dana donelo je dva plasmana ekipi orlića.

Naša Andrea Stojadinov u konkurenciji do 48 kilograma bila je na korak od medalje. U duelu koji je odlučivao osvajača bronzanog odličja, srpska reprezentativka u konkurenciji do 48 kilograma izgubila je od Japanke Aiko Watanabe.

Inače kao što su ljubitelji džudoa i priželjkivali, Andrea Stojadinov je odlično počela učešće na planetarnoj smotri. Nizale su se pobede,  prvo nad Marisol Toro  (SAD) tri wazarija i ipon, što je inače bio drugi meč za srpsku reprezentativku jer je u prvom bila slobodna. U  trećem kolu Portugalku Martu Kuras, Stojadinov  rešava na wazari a zatim i na ipon (što je ujedno čini i pobednicom grupe odnosno prvim polufinalistom ).  Ipak u duelu koji je odlučivao o finalu, Andrea Stojadinov nije imala rešenje za Mađaricu Brigitu Vargu. U duelu sa Japankom, srpska šampionka ne nalazi rešenje i svetsku smotru najboljih kadeta završava na petom mestu.

Naša Ana Bijelić je u konkurenciji do 40 kilograma, takođe dobro počela učešće na Svetskom prvenstvu za kadete. U prvom meču savladala je Francuskinju Leu Metro. U drugom meču od Bijelićeve je bilja bolja Ivana Nikolić ( Crna Gora). U prvoj borbi repasaža, Ana Bijelić nije našla rešenje za  Saru Kulum iz Kazahstana i SP završava plasmanom na sedmu poziciju.

Iako se ovoga puta nisu okitile odličjima, treba napomenuti da su se samo pre nedelju dana naše devojke vratile iz Đera gde su učestvovale na  EYOF-u gde su ostvarile vrhunski rezultat kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Pre EYOF-a učestvovale su na EP na kome su takođe ostvarile vrhunske rezultate. Na SP za kadete u Čileu,  i Bijelićeva i Stojadinov su ostvarile dobar rezultat i još jednom predstavljale Srbiju na najbolji mogući način. Naše trofejne mlade džudistkinje su nas do sada obradovale nebrojeno puta i ovo je samo jedan od stepenika na njihovom putu uspeha koji ih čeka u budućnosti.