Naša Marica Perišić ( do 57 kg)  na Svetskom prvenstvu za kadete u Santijagu bila je na korak od medalje. Posle  Andree Stojadinov ( do 48 kg)  koja je takođe stala na korak do pobedničkog postolja, sportska sreća i drugog takmičarskom dana nije dozvolila ni Marici Perišić da obraduje sve ljubitelje džudoa u Srbiji.

Očekivano, Marica Perišić odlično je počela učešće na planetarnoj smotri. Čehinju Renatu Zahovu wazarijem je eliminisala u prvom kolu. Mađaricu Aleksandru Maroti savladala je u drugom kolu iponom za samo dva minuta. Ipak Korejka Juhe Hum uspela je da nađe rešenje za srpsku šampionku u trećem kolu. Nastavak učešća na SP za Perišićevu usledio je u repasažu. Odličnu Turkinju Habibe  Afionlu, srpska šampionka pobedila je iponom. Ipak u meču koji je odlučivao o nosiocu bronzanog odličja, Japanka Haruka Nakaja rešila je u svoju korist, što je na žalost srpski tim ostavilo bez medalje.

Naša Anja Obradović ( do 63 kg)  dvostruka evropska šampionka i prva na svetskoj rang listi na žalost nije uspela da nas iz Čilea obraduje onako, kako je sportska javnost navikla. Ona je  posle odličnog starta i pobede nad Ruskinjom Tatijanom Guzun, eliminisana od Japanke Ajano Juki.

Srpski tim na žalost ovoga puta u pojedinačnoj konkurenciji nije uspeo da se okiti nekim od odličja na svetskoj smotri. Ipak sve čestitke devojkama i timu Džudo saveza Srbije na odličnim rezultatima koje i u ovoj starostnoj konkurenciji u kontinuitetu postižu na svetskoj takmičarskoj sceni već sezonama unazad. Vreme u potpunosti radi za naše mlade dame a Svetsko prvenstvo u Čileu samo je još jedno takmičenje, uvereni smo u njihovim blistavim sportskim karijerama.