Prema planu i programu rada reprezentacije Džudo saveza Srbije u Beogradu, na trening kampu u Sportskom centru Olimp, okupili su se takmičari u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

-Plan i program je identičan kao za trening kamp u Nišu. Znači, randori treninzi. Radi se od 8-10 randorija. Koristimo priliku da su nam u gostima takmičari iz Bugarske, Rusije i Letonije, tako da naši reprezentativci imaju što više sparing partnera, i to je pravo bogatstvo ovog kampa- rekao je Nikola Milošević, trener reprezentacije Srbije.

Seniori se pripremaju za krunu sezone, Svetsko prvenstvo čiji će domaćin krajem avgusta biti prestonica Mađarske.

-Ovo je poslednje opterećenje naših reprezentativaca koji su na spisku za Svetsko prvenstvo. Posle ovog trening kampa, njima sledi regeneracija, odmor, korigovanje telesne težine i nastup na Svetskom prvenstvu. Poslednjeg vikenda u avgustu imamo još jedno okupljanje reprezentativaca. Ovoga puta samo juniora i reprezentativaca do 23 godine, identičan koncept treninga. Očekujemo još par reprezentacija iz regiona da budu naši gosti -zaključio je Nikola Milošević.

Andrija Đurišić trener reprezentacije nije krio oduševljenje odličnim odzivom takmičara.

-Repezentativci Letonije su nam tradicionalno gosti duže od godinu dana, tako da nastavljamo saradnju sa njima i drago nam je da su tu da pojačaju pripreme.  Oni se takođe pripremaju za Svetsko prvenstvo, i imaju  jednog učesnika, ali su došli u mnogo većem broju. Što se  nas tiče, svi su tu, osim Nemanje Majdova. Svima želim dobar kamp, i mnogo sreće na Prvenstvu sveta rekao je Andrija Đurišić, trener reprezentacije Srbije.

Učesnici trening kampa Džudo saveza Srbije trenirali su pod budnim okom Srećka Mrvaljevića trofejnog srpskog  trenera

-Zadovoljan sam izuzetno. Odziv je dobar. Svi oni na koje računamo za Prvenstvo sveta, jer to nam je ciljno takmičenje koje imamo krajem ovog meseca, zdravi su, prisutni su, radili su i u Nišu, dobar deo njih je bio i u Trebinju prethodno na tom međunarodnom kampu, koji smo imali. Otprilike, sve se odvija po nekom planu. Nadamo se da će tako da bude i do kraja, i da će biti nekih lepih vesti iz Budimpešte.

O očekivanjima od uzdanica DŽK Rakovica na takmičenju u Budimpešti, Srećko Mrvaljević kaže:

-To su naši kandidati u reprezentaciji. Naravno, kada su tako velika takmičenja, svi su oni naši. Nema tu razlike. Treneri asistiraju i pomažu svima. Mislim da pet takmičara ide na Prvenstvo sveta, i nadamo se nekom dobrom plasmanu. Očekujemo da Kukolj osvoji medalju, ali to je uvek neizvesno. Prvenstva sveta su čudna, ogroman broj takmičara dođe, pojave se i neki novi. Tako da imamo razloga i za očekivanja, i nadu naravno. Očekujemo i da će neko od ovih koji su iz drugog plana naprave neki dobar rezultat, da naprave nekoliko pobeda i da naprave plasman na Prvenstvo sveta.

Odličan odziv Orlova kada su u pitanju trening kampovi Džudo saveza Srbije pohvalio je i David Radulović, trener reprezentacije Srbije.

- Zadovoljan sam radom svih reprezentativaca. Na velikom odzivu... Ovo je drugi kamp koji se održava u našoj zemlji, i nadam se da će se tako nastaviti. Selektori dobro rade svoj posao, reprezentativci poštuju sve dogovore vezane za sprovođenje forme, i nadam se da će i rezultati u skladu sa tim, doći dobri.

 

Kadeti polako ulaze u taj momenat učenja šta znači ozbiljan trening, šta znači da treniraš sa svojim glavnim konkurentima, onda je tu neko međusobno druženje, koje je jako važno za dalji napredak, uče disciplinu, kontinuitet i mislim da su na dobrom putu. Reprezentacija u svim uzrasnim kategorijama, pre svega sada je bazirano na seniorima za Prvenstvo sveta. Rade jako dobro, dobro smo koordinirani, i mislim da je bolje nego što je bilo, i da će biti još bolje.

Trener David Radulović izneo je očekivanja kada je u pitanju učešće  srpskih uzdanica na SP u Budimpešti.

-Žarko Ćulum i Aleksandar Kukolj imaju svoje ustaljene staze po kojima treniraju, i ovo je definitivno njihov špic ove sezone. Mi smo sve uradili da sprovedemo da forma bude najbolje. Ona će tek doći. Imamo još dve – tri nedelje do Prvenstva sveta. Za sada nema povreda, prepoznaju se te faze dolaženja u vrhunsku formu. Zaista, sa velikim opravdavanjem kako je sezona tekla, možemo da očekujemo velike rezultate i nadamo se najboljim rezultatima.

Evgenij Ljvov trofejni ruski trener i selektor reprezentacije Litvanije rado je viđen gost u Srbiji.

-Ovde nam se mnogo sviđa. Tim Srbije je veoma dobar i jak. Imamo izuzetne uslove ovde. Uopšteno, veoma je dobra atmosfera i veoma je prijatno. Došli smo sa timom od 16 ljudi, sa raznih strana. Ovde su predstavnici iz Moskve, Sankt Peterburga, Sibira, Čečenske republike. Pošto ja radim i sa timom iz Letonije, ovde su i oni. Preipremaju se na treninzima za Univerzijadu i za Svetsko prvenstvo. Juniorski i omladinski tim iz Rusije ovde su na treninzima da bi pojačali svoju kvalifikaciju. Letonski tim, zajedno sa timom iz Srbije, prolazi kroz trening za Svetsko prvenstvo. A ovde? Ovde je sve sjajno. Nama se ovde sviđa bio je iskren Evgenij Ljvov.