Premijera za Bunčića i Ćuluma

Aleksandar Kukolj evropski šampion jedan je od učesnika trening kampa Džudo saveza Srbije u Beogradu u Sportskom centru Olimp.

U srpskoj prestonici Kukolj brusi formu za takmičenje koje je kruna sezone i od koga očekuje:

-Očekivanja su mi ista kao na Evropskom prvenstvu. Pričali smo mi pre Evropskog, i ja sam ti rekao tada da, otkad pucam na najviša odličja, odnosno na zlato, koliko god to zvučalo možda i previše optimistično, u mojoj glavi je to neka realnost. Mislim da me to neće sprečiti da dođemo do bilo koje od medalja, bilo da je to bronza ili srebro, ali svakako da je zlato krajni cilj -rekao je Aleksandar Kukolj.  

O toku priprema svetski broj 1 u konkurenciji do 90 kilograma kaže:

Zdrav sam, nisam imao neravnina na putu tokom ovog pripremnog ciklusa, sve su bile neke sitnice koje su tu da se čovek zadrži na njima i da čovek bude srećan. Deluje mi da sam u dobroj formi i da smo odradili dobar posao. Psiholog, terapeut, ceo tim je bio uz mene tokom celogprocesa. Mislim da smo uradili sve što treba, i taj dan ako budem na visini svojih mogućnosti, mislim da će to biti više nego dovoljno za najviši rezultat zaključio je Aleksandar Kukolj.

Orlovi će u Budimpešti u konkurenciji do 66 kilograma računati na Strahinju Bunčića kome je ovo i vatreno krštenje među najboljim seniorima.

-Ovo je moje prvo Prvenstvo sveta za seniore. Idemo tamo, pa šta bude. Nadam se da ću bar nekome skinuti skalp, pobediti u dva-tri meča, ili se eventualno dočepati završnice rekao je kroz osmeh Strahinja Bunčić.

Za Prvenstvo sveta Bunčić se pripremao prema planu i programu na različitim lokacija,a.

-Bili smo u Izoli pet dana, a potom i u Tatabanji. Bilo je izuzetno dobro. Bilo je 10-15 reprezentacija, uglavnom svi koji učestvuju na Svetskom prvenstvu. To su bile završne pripreme za najveće takmičenje u ovoj sezoni. Trudili smo se da odradimo što bolje, malo smo se i pazili da ne bude nikakvih povreda. Hvala Bogu sve je prošlo u najboljem redu. Svi smo živi i zdravi i spremni smo za ovo Svetsko prvenstvo. Ovde smo se okupili u Beogradu za naše završne pripreme, i posle ovoga slede tehničko-taktički treninzi, i spremanje psihički za Prvenstvo sveta-zaključio je Strahinja Bunčić.

Kao i za Strahinju Bunčića tako i Žarka Ćuluma, srpskog superteškaša u Budimpešti očekuje premijera među seniorima.

-Velika je razlika između juniora i seniora. Ovo mi je prva godina, ali mislim da imam taj kvalitet da mogu da se takmičim sa njima, i da mogu da se borim sa njima, čak i za ta najveća odličja. Ponovo, tu imam mnogo dobrih boraca, i zavisi i od sreće i od žreba. Ja nemam pritisak, to je moje prvo Svetsko prvenstvo. Šta god da uradim tu, to je samo dokaz da mogu. Trudim se, mislim da sam se dobro spremio, i mislim da ću da pružim dobre partije na Svetskom prvenstvu-bio je iskren Žarko Ćulum.

O eventualnim protivnicima Žarko Ćulum ne želi da prognozira. Za svaki meč na predstojećem SP ima samo jednu želju, da pobedi.

-Otprilike znam ko su nosioci, i sa svakim od njih znam kako bih radio. Sve su to fantastični borci, i ja sam sa njima na kampovima radio. Protiv nekih znam da imam malo više šanse, protiv nekih malo manje. Znate kako, zvučna imena su uvek lepa, u smislu da, ako ih skinete, i vama je lepo da im uzmete skalp. Protiv najvećih svetskih boraca nemate šta da izgubite. Možete samo da dobijete i da radite otvorenu borbu. Ali, mislim da smo mi nepoznatiji, ajmo reći, ja, koji sam prvu godinu senior. Više ja mogu njih da iznenadim nego oni mene, to ja mislim -zaključio je Žarko Ćulum.