Za reprezentativce Srbije nema odmora. Ekipa u sastavu Boško Borenović i trener Vladimir Vučković predstavljaće Orlove na Letnjim univerzitetskim igrama u Kineskom Taj Peju.

-Put je prošao odlično. Sada imamo malo vremena za privikavanje i ostalo se zna, pokazaću na strunjači -rekao je Boško Borenović, reprezentativac Džudo saveza Srbije i član univerzitetske ekipe Srbije.

Za takmičenje koje spada u rang najvećih u okviru univerzitetskih sportskih nadmetanja, srpski dvojac se vredno pripremao. Borenović prvak Srbije u konkurenciji do 90 kilograma okitio se i srebrom na Evro kupu za seniore u Sarajevu. U Cirihu na istom takmičenju bio je na korak do odličja, ostvario je plasman na petu poziciju.

-Sve je bilo podređeno ovom takmičenju. Radilo se vredno kako u klubu, tako i na pripremama u Trebinju a kasnije i trening kampovima u organizaciji Džudo saveza Srbije u Nišu i Beogradu. Naravno kao i uvek očekujemo da ostvarimo rezultat vredan svake pažnje zato smo i došli na Univerzijadu- istakao je strateg srpskog šampiona Vladimir Vučković.

Srpski džudista, student Internacionalnog fakulteta uz ipone koje postiže na borilištu jednako ređa odlične ocene i u indeksu. Ispit u Kineskom Taj Peju za našeg predstavnika zakazan je za 21. avgust kada je na programu takmičenje u kategoriji do 90 kilograma.

-Sada sam fokusiran na Univerzijadu. Ovo je zaista vrhunsko takmičenje, atmosfera jednaka Olimpijskim igrama. Ipak moj cilj je jasan, ovde sam došao po medalju i sada razmišljam samo o tome. Nadam se da ću sve u Srbiji obradovati lepim vestima istakao je Boško Borenović.