Srpski juniori doneli su lepe vesti sa Evropskog džudo kupa u Aradu. Posle Andree Stojadinov, koja je prvog takmičarskog dana trijumfovala u konkurenciji do 48 kilograma, u nedelju su nas obradovali i Jovana Obradović i Drako Brašnjović.

Obradovićeva i Brašnjović blistali su u konkurenciji do 63, odnosno 90 kilograma i takmičenje u Rumuniji završili sa zvanjem vicešampiona.

Jovana Obradović, očekivano, nastavila je sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sportskoj sceni. Još jedan od kontrolnih takmičenja pred Evropsko prvenstvo za juniore u Mariboru, Obradovićeva je završila sa još jednom medaljom oko vrata. Takmičenje u Aradu počela je odlično, ipon u prvom meču sa Rumunkom Krinom Marton. Ni Britanka Olivia Spelman nije imala šanse u drugom duelu sa trofejnom Srpkinjom (ipon). U polufinalu Hrvaticu Laru Klibu, Obradovićeva je pobedila  poentirajući prvo na sa dva wazarija i zatim i iponom.  U meču koji je odlučivao o osvajaču zlatne medalje, Obradovićeva nije uspela da nađe rešenje za još jednu Britanku, ovoga puta Lubjanu Povesanu. Iz Arada, Jovana Obradović vraća se sa srebrnom medaljom oko vrata.

U konkurenciji juniora u nedelju nas je obradovao naš odlični Darko Brašnjović u kategoriji do 90 kilograma. Posle prvog kola u kome je bio slobodan, Darko Brašnjović je u drugom meču u Aradu, pobedio Izraelca Itaja Golana iponom. U polufinalnoj borbi taktički je pobedio Hrvata Ardijana Sufaja. U velikom finalu Finac Henri Hanula nije dao Brašnjoviću mesta za manevar i ovoga puta naš odlični Darko Brašnjović put Beograda vraća se sa vicešampionskim zvanjem.

Uz osvajače medalja, Stojadinov, Obradović i Brašnjovića, u Aradu je  Milan Bunčić u konkurenciji do 73 kilograma ostvario  plasman na sedmo mesto.

Čestitke osvajačima medalja i čitavom timu Džudo saveza Srbije na još jednom odličnom rezultatu na međunarodnoj sportskoj sceni