Naš Boško Borenović ostvario je plasman na sedmu poziciju na najvećem svetskom studentskom takmičenju, Letnjim univerzitetskim igrama čiji je domaćin Kineski Tai Pej.

Imajući u vidu da je ovo takmičenje okupilo najbolje takmičare naročito azijskog dela džudo sveta, kojima je ovo završna provera za SP u Budimpešti,  konkurencija je bila više nego odlična. Dovoljno je reći da se u konkurenciji do 90 kilograma u kojoj se nadmetao i Borenović, takmičio i svetski prvak  Dongan Gwak iz Koreje, koji se među ostalim u proteklom periodu okitio zlatnim odličjem na Univerzijadi u Kazanju 2013.

Ipak naš Boško Borenović zaslužuje svaku pohvalu jer je i na ovom takmičenju zajedno sa trenerom Vladimirom Vučkovićem na najbolji način branio boje Srbije.

Boško je u prvom meču savladao Rumuna Aleksandra Jonuta Vasiana baš onako kako ređa desetke i na fakultetu, iponom. Sungat Zakarijev iz Kazahstana u drugom kolu našao je rešenje za srpskog šampiona što Borenoviću ostavlja mogućnost da borbu nastavi u repasažu. Ukrajinca Viktora Makuku savladao je sa tri wazarija. U drugoj borbi repasaža pao je i Holanđanin Riko Harder. Boško je poentirao prvo wazarijem a zatim je meč zapečatio iponom. U meču koji je vodio ka putu za borbu za bronzu, Francuz Aurelian Dize bio je bolji od srpskog šampiona. Boško Borenović  tako učešće na Univerzijadu u Kineskom Tai Peju, završava na sedmoj poziciji.

Sa tri pobede i dva poraza Boško Borenović je u konkurenciji do 90 kilograma ostvario plasman na sedmu poziciju, pokazao da je vrlo blizu medalje na velikim svetskim nadmetanjima i na najbolji način još jednom branio boje Srbije.