U Budimpešti je održan 69. redovni kongres Evropske džudo unije, kome su prisustvovali predstavnici 47 država članica.

Džudo savez Srbije na ovom prestižnom događaju predstavljali su Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije i Milovan Bratić, predsednik UO DŽSS.

-Oduševljen sam da nastavljam da radim za džudo kao predsednik Evropske džudo unije. To je težak rad kome su posvećeni svi, federacije članice, članovi Izvršnog komiteta, članovi komisija, EDŽU tim, naši sponzori i partneri i koji su zajedno učinili Evropu najjačim kontinentom.  Ponosan sam na profesionalizam koji pokazuju svi članovi naše evropske džudo porodice. Uveren sam da ćemo i na ovom predstojećem takmičenju nastaviti sa uspesima kao i u periodu koji je pred nama- istakao je Sergey Soloveychik. Predsednik Evropske džudo unije.

Specijalni gost  69. redovnog kongresa Evropske džudo unije, bio je prvi čovek Svetske džudo federacije Marijus Vizer.

-Džudo je sport koji se danas izuzetno visoko kotira. Uveren sam da će uz novo partnerstvo sa CNN-om sve nacije i federacije imati novu šansu i mogućnosti da zadobiju veći kredibilitet u očima političara, Vlada i sponzora u svojim državama. Mislim da je ovo važan korak napred, džudo će biti jedan od top sportova koje CNN pokriva zajedno sa Formulom 1, golfom, tenisom i bejzbolom- rekao je Marijus Vizer predsednik Svetske džudo federacije.