Milica Nikolić reprezentativka Srbije i petoplasirana na svetskoj rang listi bila je na korak do svetske medalje u konkurenciji do 48 kilograma. Planetarnu seniorsku smotru u Budimpešti, Suzuki Svetsko seniorsko prvenstvo,  Nikolićeva je završila na petoj poziciji. Japanka Ami Kondo bila je bolja u duelu za bronzano odličje.

Nikolićeva je u Budimpeštu otišla kao favorit i srpska šampionka je to u potpunosti i opravdala. Posle prvog kola u kome je kao nosilac bila slobodna, prvi meč sa Čileankom  Mari Di Vargas Nikolićeva je rešila iponom. U trećem kolu srpska šampionka wazarijem je rešila je i Sintu Garsija Mesa iz Španije. U četvrtom meču Japanka Funa Tonaki (koja je na ovom Svetskom seniorskom prvenstvu i osvojila zlatnu medalju) našla je rešenje za srpsku reprezentativku Milicu Nikolić. Za dvostruku evropsku šampionku ( U23) Milicu Nikolić predstojao je repasaž.

U  prvom kolu repasaža,  Izraelka Noa MInsker kao i uostalom i svaka od takmičarki u konkurenciji do 48 kilograma nije bila lak protivnik. U trenutku kada je  izgledalo da 24 -godišnja Izraelka drži situaciju u rukama, Nikolićeva je plasirala odličnu uči matu i osvaja wazari. Srpska šampionka je kontrolisala i sve  ostale pokušaje  Izraelke da preokrene meč. Ipak u narednom duelu koji je odlučivao o tome ko će se vratiti sa bronzanom medaljom, iskustvo je bilo na strani Japanke Ami Kondo.

- Ovo nije najbolji rezultat Milice Nikolić ove godine. Nikako ne možete biti nezadovoljni rezultatom da ste peti na svetu. Ujedno to je i onaj nejnepopularniji, jer ste bili na domak medalje -rekao je Andrija Đurišić, trener reprezentacije Srbije, posle meča za bronzano odličje.

Od Milice Nikolić smo svi očekivali i nadali se rezultatu. Najbolja srpska džudistkinja je u potpunosti ispunila očekivanja, ali na žalost nedostajalo je malo sportske sreće. U konkurenciji najboljih boraca iz 147 država sveta u težinskoj kategoriji do 48 kilograma, naša Milica Nikolić ostvarila je plasman na peto mesto. Sa 22 godine i rezultatima na osnovu kojih je zauzela peto mesto na svetskoj rang listi, vreme sasvim sigurno radi za Milicu Nikolić. Plasmanom na petu poziciju na Svetskom prvenstvu na najbolji način je branila boje Srbije i još jednom pokazala da je u samom vrhu međunarodne džudo scene.