Reprezentativci Srbije Ilija Ciganović i Bojan Došen osvojili su srebrne medalje na seniorskom Evropskom džudo kupu u Bratislavi.

Ilija Ciganović se posle pauze prouzrokovane povredom na najbolji način vratio na međunarodnu sportsku scenu. Ciganović je u konkurenciji takmičara do 66 kilograma uspeo da osvoji srebrnu medalju. Do pobedničkog postolja Ciganović je ostvario četiri pobede i to u mečevima protiv Italijana Diega Kresija, Niki Gračika iz Nemačke, Poljaka Jačeka Briža i Belgijancem Aleksijanom Gougenom. U finalu više sportske sreće imao je njegov protivnik Poljak Lukaš Golus.

Bojan Došen osvojio je durog odličje za Srbiju na Evropskom džudo kupu u Bratislavi. Došen je u konkurenciji do 100 kilograma osvojio srebrno odličje. U prvom duelu savladao je Oleksija Lisenka iz Ukrajine, zatim i Ferdinanda Asaha iz Holandije. U trećem kolu i Amerikanca Džona Džejna. Francuza Luisa Gerina pobedio je u meču za ulazak u finale. Ipak u borbi za zlato više sportske sreće imao je Mađar Zalan Ohat.

Srpski reprezentativci takmičenje u Slovačkoj završili su sa dve srebrne medalje Iliej Ciganovića i Bojana Došena.