Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upriličio je svečani prijem za  novog prvaka sveta u džudou Nemanju Majdova i bronzane odbojkaše sa Evropskog prvenstva i zahvalio im se što su obradovali naš narod. Kako je naglasio predsednik Vučić, država je spremna da uloži novac i u domaćinstva odbojkaših i džudo prvenstava.

-Hoću svima vama da se zahvalim, na velikoj borbenosti, na svetskom zlatu u džudou, i vama na bronzi na Evropskom prevenstvu u odbojci. Znam da znate koliko smo se svi sekirali i nervirali u polufinalu. Zaita jeste ponos Srbije i hvala vam na tome što ste napravili za ovu zemlju. Mislim da niste ni svesni koliko su se ljudi radovali i koliko su se sekirali. Biće još mnogo prilike da se radujemo- rekao je Aleksandar Vučić predsednik Srbija.

Prvak sveta u džudou Nemanja Majdov naglasio je da je od početka verovao da će biti najbolji na Prvenstvu sveta u Budimpešti, iako je tek počeo da se takmiči kao senior. U konkurenciji do 90 kilograma bilo je  77 džudista a  da bi osvojio zlatnu medalju, Nemanja je morao da pobedio u sedam borbi.

-Postao sam svetski prvak, odnosno prvi Srbin koji je ikada zavladao svetom u džudou. To je jedna ispisana istorija. Sigurno se ponosim tim. I u budućnosti, ako Bog da, bude svetskih prvaka, ja ću biti prvi. Sigurno je velika stvar i za Srbiju. Ja sam ponosan što sam predstavljao našu državu u pravom svetlu i uspeo da pokažem srpski mentalitet, naše srpsko srce.Prezadovoljan sam i trudiću se da predstavljam Srbiju na Olimpijadi u Tokiju, i donesem to jedno zlato, da ispišem istoriju. To je moj cilj od malena -Nemanja Majdov svetski prvak u džudou.

 

Ostaje žal što se odbojkaši nisu plasirali u finale, ali činjenica je da u ovom trenutku bar 10 evropskih reprezentacija može da se bori za medalje, kaže Neven Majstorović, reprezentativac Srbije u odbojci.

 

-Sama činjenica da četiri  ekipe koje su na Evropskom prvenstvu pre toga igrale u polufinalu, ni jedna od njih se na ovom prvenstvu nije plasirala u polufinale pokazuje koliki je trenutni kvalitet evropske odbojke. Najmanje 10 reprezentacija su kadre da se umešaju u borbu za medalje. Drago nam je da smo mi bila jedna od tih selekcija. Negde nam je možda u ovom trenutku malo osećamo žal, ali sigurno da smo radosni i zbog bronze -rekao je Neven Majstorović reprezentativac Srbije u odbojci.

Ljubiša Majdov otac i  trener svetskog šampiona Nemanje Majdova sasvim sigurno je najzaslužniji za uspeh srpskog džudiste.  O utiscima sa prijema koji je organizovao predsednik Republike Srbije u čast osvajača medalja Ljubiša Majdov kaže: