Mlade reprezentativce Srbije u sledeća tri dana očekuje novi ispit na međunarodnoj sportskoj sceni Evropsko juniorsko prvenstvo  čiji će domaćin od 15 do 17. septembra biti Maribor. Da podsetimo i na činjenicu da na prošlogodišnjem izdanju juniorskog Prvenstva Evrope u Malagi niko nije ni slutio da će Nemanja Majdov, tada „samo“ dvostruki juniorski šampion Evrope,  za manje od godinu dana pokoriti i svet, ovoga puta u seniorskoj konkurenciji.

Orlići su nas protekle sezone obradovali odličnim vestima. Uz Majdova prošle sezone zlatnom medaljom okitila se i Nadežda Petrović ( do 48 kg), dok su Anja Obradović ( do 63 kg) i Žarko Ćulum ( preko 100 kg) osvojili bronze. Na korak do odličja bili su Jovana Obradović ( do 63 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg).

Sa istim ambicijama i u odličnoj atmosferi  put Slovenije kreće i juniorska reprezentacija Srbije u sastavu Andrea Stojadinov ( do 48 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Anja i Jovana Obradović ( obe do 63 kg), Dušan Sarić ( do 81 kg), Petar Ćirković ( do 90 kg), Darko Brašnjović ( do 90 kg), Miloš Mandić ( do 100 kg) i Vladimir Kostić ( preko 100 kg).

Na takmičenju najboljih juniora Starog kontinenta u Mariboru, sasvim sigurno od devojaka od kojih smo i do sada navikli samo na medalje, s pravom očekujemo samo dobre vesti.

-Od četiri takmičarke tri su kadetkinje ali to nikako ne umanjuje šanse. Postavljene su za nosioce u svojim kategorijama i to dovoljno govori. Dokazale su se u juniorskoj konkurenciji i to pre svega na Evropskim kupovima, tako da s pravom možemo i želimo da se nadamo rezultatu vrednom svake pažnje rekao je Nemanja Nikolić, trener reprezentacije Srbije.

Srpske džudistkinje na kadetskom prvenstvu Evrope u Kaunasu u junu ove godine u istom sastavu (izuzev Jovane Obradović koja je juniorka)  briljirale su i u ekipnoj konkurenciji. Ipak na takmičenju najboljih juniorki u Mariboru, na žalost neće učestvovati.

-Još uvek aktuelna šampionka Evrope, Nadežda Petrović na žalost se još uvek nije oporavila. To je veliki peh za nas i to nas onemogućava da učestvujemo na ekipnom delu prvenstva. Ipak od svake devojke očekujemo rezultat, jer su to dosadašnjim uspesima i dokazale istakao je Nemana Nikolić.

Muški deo reprezentacije sa istim ambicijama kreće na Evropsko prvenstvo za juniore. Nikola Milošević trener reprezentacije ne želi da iznosi očekivanja. Od takmičara sve očekuje da pokažu na tatamiju.

-Momci su odlični i do sada su se sasvim jasno dokazali na evropskoj sceni. Pre svega odlični Miloš Mandić ali i Brašnjović, Kostić koji su takođe osvajali medalje na Evropskim kupovima. Sam odabir reprezentativaca podrazumevao je vrlo visoke kriterijume koje su ovi mladi džudisti ispunili u proteklom periodu. Na žalost zbog povrede Milana Bunčića, nećemo moći da učestvujemo u ekipnom delu takmičenja. Uvereni smo da ćemo i ovoga puta obradovati sve ljubitelje džudoa u Srbiji- istakao je Nikola Milošević, trener reprezentacije Srbije.