Aleksandar Kukolj aktuelni evropski šampion i broj 1 na svetskoj rang listi ( do 90 kg) s nestrpljenjem očekuje Svetski kup, Evropski džudo open za muškarce i žene“  za seniore koji će ove godine u sportskoj hali Aleksandar Nikolić, 23 i 24. septembra ugostiti više od 300 takmičara sa svih kontinenata.

-Za nas sportiste ovakvo takmičenje koje se održava u Srbiji je od izuzetne važnosti. Dočekali smo da budemo domaćini ovako značajnog takmičenja i da možemo da se borimo pred našom domaćom publikom. Svi se sećate atmosfere kako je bilo u decembru 2016 kada su ljubitelji džudoa imali priliku da bodre naše timove na Evropskom klupskom prvenstvu. Sama činjenica da smo sada domaćini takmičenju koje se boduje svetsku rang listu u potpunosti menja dimenziju, jer su ova nadmetanja zanimljiva eliti našeg sporta- istakao je Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije i član DŽK Rakovica.

U istorijskoj godini za srpski džudo koju su obeležila osvajanja evropske a zatim i svetske titule, ovaj sport dobio je još jedno svojevrsno priznanje. Aleksandar Kukolj i Nemanja Majdov pozicionirali su se na prva dva mesta svetske rang liste.

-Nije jedinstvena situacija. Dešavalo se to i drugim zemljama ali moram priznati ne tako često. Drago mi je da smo se mi kao zemlja pozicionirali u ovoj kategoriji do 90 kilograma. Treba da budemo ponosni na sve što smo uradili tokom vremena koje je iza nas naravno uz pomoć svih onih koji su tokom čitavog procesa bili uz nas, Džudo saveza Srbije, naših matičnih klubova, Ministarstva za sport. Ovo je najbolji način da se navikavamo i mi ali i naši mladi drugovi iz reprezentacije koji su već postigli vrhunske rezultate u svojim konkurencijama da smo visoko na svetskoj džudo mapi. Smatram da smo Nemanja i ja dali potpuno novu dimenziju.

Da će tokom vikenda svi koji dođu u sportsku halu Aleksandar Nikolić uživati u vrhunskom sportu potvrđuje i aktuelni vladar Evrope, Aleksandar Kukolj.

-Svi koji dođu u Beograd ponesu samo najlepše utiske. Uveren sam da će i vrhunski džudo borci biti istog mišljenja. Kao zemlja odlično smo pozicionirani  jer smo u samom srcu Evrope. Uz to treba uzeti i činjenicu da je Džudo savez Srbije i do sada dobijao samo najviše ocene kada je u pitanju organizacioni deo. Upravo zato sam oduševljen činjenicom da će ovog vikenda naš Beograd biti epicentar džudoa. Žao mi je što neću imati priliku da se borim pred domaćom publikom iako sam imao u planu, ali biće prilike. Bodriću moje drugove iz reprezentacije kojima želim svu sreću i dobre rezultate zaključio je Aleksandar Kukolj.