Prvi čovek Džudo saveza Srbije Ivan Todorov u govoru na svečanom otvaranju turnira skrenuo je pažnju na to da će "Kuća džudoa" uskoro biti finiširana na Košutnjaku, ali i da je u ostvarenju tog projekta dobijena nesebična podrška predsednika Aleksandra Vučića:

"Za kraj bih se zahvalio i predsedniku Vučiću koji nam je pomogao da konačno dobijemo svoju kuću, trening centra u Košutnjaku koji će uskoro biti završen."

 

Todorov: Poslednjih 10 godina po rezultatima prevazilaze sve što je urađeno u prvih pola veka džudoa u našoj zemlji!

Dugogodišnji predsednik Džudo saveza Srbije,Ivan Todorov, vidno ponosan na rezultate koje naše džudoke postavljaju poslednjih godina, istakao je da je za to najzaslužniji fanatičan rad i dobra organizacija:

"Čast mi je i zadovoljstvo da vas sve podravim ,ali i da vas podsetim šta smo sve uradili od kako je Srbija samostalna. Ovo takmičenje smo još tada planirali da pretvorimo u stanicu Svetskog kupa i u tome smo uspeli. Ovo se takmičenje boduje za svetsku rang listu, što je veoma važno, posebno za naše džudoke. Ujedno, podsetimo se sa ponosom da poslednjih 10 godina po rezultatima prevazilazi sve što je urađeno u prvih pola veka džudoa u našoj zemlji. Fanatičan rad i odlični treneri, uz pomoć DŽSS pomogli su da se stvori nova generacija vrhunskoh takmičara. Česttitao bih zato našem Aleksandru Kukolju zlato na EP, Nemanji Majdovu svetsku titulu i naravno Milici Nikolić peta mesto na SP i na svetskoj listi, kao i Jovani Rogić. Mislim da je organizacija koju smo napravili daje nadu da džudo ima budućnost u nas. Prošle godine smo imali 13 međunarodnih medalja i dva tima u finalu Lige šampiona. Nadam se da ćemo nastaviti da vas donosimo radost"

Todorov je podelio i nagrade i zahvalnice najuspešnijim srpskim takmičarima, klubovima i trenerima u 2017. godini.