Nemanja Majdov svetski seniorski šampion predvodiće tim Srbije na Svetskom Festivalu  omladine i sporta, koji se održava od 14. do 22. oktobra u Sočiju. Delegacija od 150 mladih uspešnih ljudi iz Srbije, predstavljaće našu zemlju na ovom svetskom događaju u Rusiji. Ovo je 19. Svetski festival omladine i studenata, koji se organizuje uz podršku Vlade Ruske Federacije i Ujedinjenih nacija.

Povodom ovog događaja u Ruskom domu u Beogradu, upriličen je i svečani prijem kojem je prisustvovao ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Čepurin je u obraćanju mladima rekao da je Festival na koji će mladi otići veoma važan i da je siguran da će se oni tamo lepo provesti.

Nemanja Majdov svetski šampion i reprezentativac Srbije nosiće zastavu naše zemlje na ceremoniji svečanog otvaranja Festivala.

-Velika mi je čast sto ću nositi zastavu Srbije na otvaranju i što ću predvoditi tim. Uveren sa da ćemo zajedno predstaviti Srbiju u najboljem svetlu kako i zaslužuje istakao je Nemanja Majdov.

Svetski festival omladine i studenata je mesto na kojem će se okupiti 20.000 mladih iz celog sveta, a Srbiju će predstavljati 150 najboljih. Festival će se održati u periodu od 14. do 22. oktobra u Olimpijskom centru Rusije, na obali Crnog mora, u gradu Soči.