Marko Mijalković reprezentativac Srbije i član DŽK Novi Beograd još jednom nas je obradovao na međunarodnim takmičenjima koja okupljaju najbolje džudoke -veterane.

Na Svetskom prvenstvu u gradu Olbia u konkurenciji do  73 kilograma ( M3) Marko Mijalković je još jednom izborio privilegiju da se nađe na postolju predviđenom za osvajače medalja.  Bronzana medalja je druga u nizu posle Fort Loderdejla gde je 2016na SP  ostvario isti rezultat.

Svetska smotra okupila je odlične džudiste ( 276 džudoka ) ove sezone u italijanskom gradu Olbia. U konkurenciji M3 do 73 kilograma, (koja uz M1 okuplja najmlađe veterane)  u kojoj se nadmetao i srpski reprezentativac Marko Mijalković, snage je odmeravao i poznati japanski šampion, nekadašnji član nacionalne selekcije ove zemlje Koji Komuro.

Na putu do pobedničkog postolja Mijalković je imao pet jakih mečeva. U prvom savladao je Francuza Christophe Gusmao (vazari, ipon). U drugom Italijana Alessio Lepore (ipon). Još jednog Francuza Jimmy Guilloy srpski reprezentativac savladao je u trećem meču. U polufinalu, Tadžikistanac Radzabhali Mukhabatov nalazi rešenje za Mijalkovića. Mogućnost da se domogne medalje srpski veteran nije propustio u duelu sa domaćim džudistom Gianluca Arasto.

Za Mijalkovića ovo je još jedan u nizu vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni u konkurenciji veterana. Da podsetimo uz bronze na SP u Olbii i Fort Loderdejlu, srpski reprezentativac osvojio je i četiri srebrne i jednu zlatnu medalju na Prvenstvima Evrope.

Osvajači medalja

  1. Koji Komuri (Japan)

  2. Radzhabali Mukhabatov (Tadžikistan)

  3. Marko Mijalković (Srbija)   Enriko Beltram (Italija)