Još jedan vrhunski rezultat najbolje srpske džudistkinje naše Milice Nikolić. Na Gran slemu u Abu Dabiju, Nikolićeva je vicešampionskim zvanjem potvrdila da je u samom vrhu međunarodne sportske scene.

Već drugu sezonu u nizu sa prestižnog takmičenja u Emiratima, Milica se vraća sa vicešampionskim zvanjem. Do trenutka kada će zaslužiti privilegiju da stane na pobedničko postolje, Milica Nikolić je u Abu Dabiju u kategoriji do 48 kilograma pobedila prvo odličnu Rumunku Aleksandru Pop, iponom.  Rumunku pamtimo i po osvajanju zlatne medalje sa European Judo Opena u Beogradu ovog septembra,   U drugom meču Nikolićeva na wazari rešava odličnu Evu Černovicki iz Mađarske, osvajača evropskih odličja i bronzanu sa Gran Prija u Taškentu ove godine. U polufinalu Nikolićeva je našla rešenje i za Argentinku, Paulu Pareto, olimpijsku šampionku iz Rija i svetsku prvakinju. Srpski broj 1 je akcijama koja su ocenjena prvo wazarijem, a zatim u sledećoj već završava sa odličnom Argentinkom i poentirala je iponom. U meču za zlatno odličje u zlatnom bodu, odlična Ruskinja Irina Dolgova, odnela je pobedu nad najboljom srpskom džudistkinjom.

Srebrna medalja u Abu Dabiju je nastavak odličnih rezultata srpske šampionke i  svetskog broja 5 kada je u pitanju konkurencija do 48 kilograma. Posle odličnog rezultata u Abu Dabiju očekuje se da se Milica popne na listi najboljih svetskih džudistkinja. Čestitke Milici Nikolić i njenom timu na  još jednom vrhunskom ostvarenju na međunarodnoj sportskoj sceni.