U Nišu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u organizaciji Džudo saveza Srbije i UJSK Kinezis održan je Prvi kata seminar.

Učesnici seminara,  njih više od 100 iz cele Srbije imali su prilike da čuju korisna i zanimljiva  predavanja Slaviše Bradića iz Rijeke,  IJF instruktora.

-Imajući u vidu odličnu dosadašnju saradnju sa Džudo savezom Srbije i čelnim ljudima kata komisije IJF I IJF akademiji, gospodinom Envicom Galeom kao i  na osnovu planova za nastavak rada u oblasti edukacije, održan je seminar na temu judo kata. Izuzetno sam zadovoljan jer je posećenost bila odliča kao i želja za učenjem i usavršavanjem  koja se videla kod svih učesnika . Teoretski i praktični deo održan je u amfiteatru i sali Fakulteta, što je meni kao predavaču i učesnicima dalo odlične uslove za rad- rekao je Slaviša Bradić, IJF instructor.

Na premijernom izdanju kata seminara, učesnici su imali priliku da se upozunaju sa Nage no katom i katame no kata.

-Akcenat je bio na aspektu učenja tehnike i principa korišćenja kata kao sredstva za usavršavanje, razvoj u treningu takmičara kao i osnove takmičenja. Još jednom bih istakao zadovoljstvo jer je seminar podržan od čelnih ljudi Džudo saveza Srbije, što sasvim sigurno jamči uspeh i odličan rezultat planiranih akcija u budućnosti –zaključio je Slaviša Bradić.

Učesnike seminara ispred Džudo saveza Srbije pozdravio je predsednik Upravnog odbora prof dr Milovan Bratić.

-Zaista impresivan broj učesnika, više od 100  trenera i takmičara imali su prilike da čuju vrlo interesantno predavanje, Slaviše Bradića IJF instruktora. Seminar je u potpunosti uspeo i ovo je prva akcija kada su u pitanju kate. Plan je da u naredno godini održimo i  Prvenstvo Srbije istakao je Milovan Bradić, predsednik UO DŽS Srbije.  

Odlična organizacija i timski rad koji su vodili prof dr Mirsad Nurkić i doc dr Dragan Atanasov, sportski direktor  Džudo saveza Srbije i ovoga puta su dali odličan rezultat.

 -Izuzetna posečenost trenera, takmičara i sudija bila je više nego očekivana. Skoro 100 učesnika kursa imali su šta da vide, nauče i prošire svoje vidike izvrsnom edukacijom g-dina Bradića rekao je Mirsad Nurkić,

O planovima za naredni period sportski direktor Džudo saveza Srbije, doc dr Dragan Atanasov je rekao:

-Očekujemo  nastavak edukacije  za takmičare i trenere. U planu je održavanja kata turnira a sve to proširimo i na reprezentaiju i međunarodni program. Već naredne godine očekujemo i prvo Prvenstvo Srbije u katama  –rekao je Dragan Atanasov.