Žarko Ćulum još jednom je obradovao sve ljubitelje džudoa u Srbiji. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u konkurenciji preko 100 kilograma srpski kolos osvojio je bronzano odličje.

Sasvim očekivano, Žarko Ćulum je opravdao poverenje i još jednom osvojio vredno odličje na međunarodnoj takmičarskoj sceni. U konkurenciji najboljih džudista, ovoga puta do 23 godine Ćulum se još jednom popeo na postolje rezervisano za osvajače medalja.

Na put do odličja Žarko Ćulum srpski superteškaš u prvom meču  pobedio je takmičara iz Bosne i Hercegovine, Vasilija Vujičića (wazari). U drugom duelu na EP od Ćuluma bio je bolji Gruzijac Gela Zaalishvili. Poraz u drugom meču ipak srpskom reprezentativcu  ostavio je mogućnost da kroz repasaž dodje do medalje. Ovu priliku Žarko Ćulum nije propustio. Pobedama nad Rumunom Mirćeom Croitoru a zatim i nad Harun Sadikovićem  (BiH) osvojio je bronzano odličje na EP za mlađe seniore u Podgorici, čime je u svoju bogatu riznicu dodao još jednu vrednu medalju.

Miloš Mandić ( do 100 ) i Aleksandar Krsmanović ( preko 100 kg) trećeg takmičarskog dana ostvarili su plasman na sedma mesta u svojim težinskim kategorijama.