Srpski džudisti nastavljaju sa vrhunski dostignućima na međunarodnoj takmičarskoj sceni. Tako je bilo i  na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koji je prethodnog vikenda održan u Podgorici.

Tokom tri takmičarska dana u konkurenciji  najboljih džudista Starog kontinenta do 23 godine reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje. Mlada Andrea Stojadinov ( do 48 kg) sa prvenstva Evrope vratila se sa vicešampionskim zvanjem. Strahinja Bunčić u konkurenciji do 66 kilograma osvojio je treće mesto. Poslednjeg takmičarskog dana sve ljubitelje džudoa u Srbiji obradovao je i Žarko Ćulum bronzom  u superteškoj kategoriji.

Miloš Mandić ( do 100 kg) i Aleksandar Krsmanović ( preko 100 kg) poslednjeg takmičarskog dana ostvarili su plasman na sedmo mesto.

Učinak Orlova na Evropskoj smotri analizirao je i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

-Ukupan skor na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, srebro i dve bronze kao i dva sedma mesta je rezultat kojim možemo biti prezadovoljni. Ovim putem čestitam im od srca kao i trenerima. Naredne godine očekujemo još medalja. Još jednom iskrene čestitke svima jer je pred njima sjajna budućnost- istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.