Vrhunski rezultati moderne organizacije

Dragan Atanasov izabran za  direktora Saveza

 

Redovno zasedanje Skupštine Džudo saveza Srbije održano je  u prostorijama Fakulteta za sport „Univerzitet- Union Nikola Tesla“. Članovi Skupštine njih 25 (ukupan broj članova Skupštine DŽSS iznosi  27 članova) jednoglasno su usvojili dnevni red predviđen za zasedanje.

Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije detaljno je informisao članove Skupštine o aktivnostima preduzetim između dve sednice. U fokusu su pre svega bili vrhunski rezultati ostvareni u svim uzrastnim kategorijama a pre svega svetska i evropska seniorska titula Nemanje Majdova i Aleksandra Kukolja. Predsednik Ivan Todorov detaljno je izvestio članove Skupštine o akcijama Saveza po pitanju marketinga i novim članovima pula sponzora koji će sa DŽS Srbije biti na putu za Tokio 2020. Takođe još jednom je istaknuta značajna donacija Vlade Japana, Džudo savezu Srbije, koja je prvi put koriščena za održavanje Svetskog kupa u Beogradu ove godine.

Svi članovi Skupštine, jednoglasno su glasali po svim tačkama usvojenog dnevnog reda sednice i to:  Izbor komisije za verifikaciju mandata članova Skupštine, Izveštaj komisije za verifikaciju mandata članova Skupštine, usvajanje dnevnog reda, izbor zapisničara i dva člana za overu zaspisnika, usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Skupštine DŽSS, suvajanje iznema i dopuna Statuta DŽSS, verifikacija mandata novim članovima UO DŽSS.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili predlog Milovana Bratića, predsednika Upravnog odbora Džudo saveza Srbije, za izbor Dragana Atanasova na mesto direktora Džudo saveza Srbije.

-Zadovoljan sam kako je protekla Skupština. Doneli smo veoma važne odluke. Modernizovali smo naš Statut, jer se Savez iz godine u godinu širi, postižemo sve bolje rezultate. Naša organizacija treba da prati taj razvoj i trend. Organizujemo Svetski kup, kandidovaćemo se za velika takmičenja. Ovom prilikom bih čestitao izbor na mesto direktora Džudo saveza Srbije docentu doktoru Draganu Atanasovu. Nadam se da će dati svoj doprinos da dobre rezultate prati dobra organizacija. Čestitam svim članovima Skupštine, svim klubovima, njihovim trenerima na izuzetnim rezultatima koje su postigli ove godine. Mogu biti ponosan kada je reč o radu, o odnosu prema Savezu, prema nacionalnom timu i postignutim rezultatima istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije

Da je srpska džudo porodica diše i funkcioniše kao jedna najbolje govori i činjenicu da je Skupština Džudo saveza Srbije jednosglasno izglasala i  ukazala poverenje Draganu  Atanasovu koji će u Savezu obavljati funkciju direktora.

- Utisci su odlični, odluka je doneta jednoglasno. Sama izmena Statuta donosi mnogo novina i promena. Ljudi se promena najviše plaše, a to je normalno. Ipak, na kraju se pokazalo da su spremni na nove korake i nove ideje. Važno je da mi svi zajedno uradimo ono za šta smo ovde -da omogućimo našim sportistima da imaju nesmetane pripreme, učešće na takmičenjima, da im budemo podrška. U narednom periodu imaću ulogu veznog igrača, koji će pokušati da aktivira neke delove džudo sporta koje do sad nismo imali, kao što je prvi Kata seminar u Nišu, održan pre dve nedelje. Predsednik Todorov je rekao da smo otvorili i polje vojno-policijskog sporta, ali kada je reč o sponzorstvu i saradnji sa Svetskom i Evropskom džudo federacijom. To znači da će biti uključeno mnogo ljudi. Važno je da su svi sa kojima smo do sada razgovarali, koji su bili uključeni u dosadašnji rad, veoma motivisani i žele da pomognu. Još jednom bih zahvalio gospodinu Bratiću, predsedniku Upravnog odbora, koji me je predložio, a posebno gospodinu Todorovu, predsedniku Skupštine i Saveza, bez koga ove jednoglasnosti ne bi bilo-istakao je u izjavi za naš sajt Dragan Atanasov.

Da je proces modernizacije uspešne srpske džudo porodice već u toku najbolje govore vrhunski rezultati na svim poljima.

- Imao sam mnogo iskustava sa drugim federacijama i znam koliko je teško tako nešto sprovesti u delo. Pojasnili smo naš program od početka do kraja, kako želimo da uradimo. Rezultati se vide. Videće se i u budućnosti. Nadam se da nikog neću razočarati, da ćemo zauzeti poziciju koja nam pripada - poziciju respektabilnog sporta. Naši sportisti su ove godine dokazali osvajanjem 15 svetskih i evropskih medalja da smo u vrhu. Uz podršku Ministarstva omladine i sporta, koja je neosporna, uz podršku Olimpijskog komiteta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i lokalnih samouprava, mislim da ćemo napraviti veliki i dobar posao za džudo. To je naša misija, za to smo se školovali, volimo džudo. Zahvaljujem se Radio televiziji Pančevo koja nas je pratila do sada i koji će nas pratiti u promociji našeg sporta širom zemlje. Medijska pažnja nam je veoma važna. Nadam se da ćemo animirati i druge medije da nas prate na ovaj način, način koji je pravi za nas. Imamo ideja i kada je o tome reč zaključio je Dragan Atanasov.