Aleksandar Kukolj reprezentativac Srbije i svetski broj 1 u kategoriji do 90 kilograma osvojio je zlatnu medalju na Gran priju čiji je ovog vikenda domaćin bio grad Hag.

Srpski džudsta je očekivano onako kako smo i navikli, počeo učešče na Gran Priju u Hagu. Kukolj kao prvi nosilac u kategoriji u prvom kolu je bio slobodan, da bi u drugom kolu bio bolji od Mihaila Marćitana (Ujedinjeni arapski emirati) koga je savladao iponom. U meču za pobednika grupe  Kukolj rešava još jednog protivnika, ovog puta domaćeg takmičara,  Basa van Empelena na wazari čime se izborio za  polufinale.

U duelu koji je vodio u veliko finale Kukolj je bio bolji od Poljaka Rafala Kozlovskog da bi u borbi za zlato savladao i ruskog džudistu Magomeda Magomedova.

Kukolj je na ovaj način potvrdio dominaciju srpskog džudoa u kategoriji do 90 kilograma. Nemanja Majdov je svetski šampion, a Kukolj je svetski broj jedan i evropski šampion ali i jedan od najkonstantnijih džudista na internacionalnom turu u svim kategorijama. Kukolja očekuje i odbrana titule na prestižnom takmičenju u Tokiju u decembru pa je zlato u Hagu odličan uvod u zaključak sezone.

Srbija je na GP  u Hagu imala još jednog predstavnika odličnog mladog superteškaša Žarka Ćuluma koji je proteklog vikenda na EP za mlađe seniore osvojio bronzano odličje. Na Gran Priju u Hagu Ćulum je ostvario plasman na sedmo mesto.