Džudistkinje novosadske Slavije učestvovaće naredne  subote (25. novembra) na eminentnom ekipnom turniru „Golden lige” u Ankari u glavnom gradu Turske, i braniti boje srpskog džudoa zajedno sa muškom ekipom beogradske Crvene zvezde.

Da podsetimo novosadska Slavija je minule sezone u Beogradu u dvorani Aleksandar Nikolić na Evropskom klupskom prvenstvu osvojila srebrno odličje. Vicešampionskim zvanjem Novosadjanke su izborile mogućnost da se nađu u elitnom društvu učesnika ovogodišnjeg izdanja Golden lige.

Novosađanke će se boriti se za što bolji plasman u konkurenciji osam najboljih ekipa Evrope. Na najačem evropskom turniru osim naših džudiskinja učestvuju domaći džudo klubovi Glatasaraj i Pontault i Kombault, zatim francuski Limož i RSC - Šampion, špnaska Valensija, i DžK Viena –Samuraj IZ aUSTRIJE i Javara Neva iz Rusije.

- Uz naše proverene takmičerake, Jovanu Rogić (do 57 kg) i Nadeždu Petrović (do 52 kg), sa nama će putovati Larisa Cerić (+78 kg), Aleksandra Samardžić (do 70 kg) reprezentativke Bosne i Hercegovine,  i Anja Obradović (do 63 kg) iz Omladinskog džudo kluba Beograd „Mile Dragić”. Bez obzira što smo najmlađa ekipa na takmičenju, i što je u Ankari sami krem evropskg ženskog džudoa, idemo da se borimo za jedno od odličja – rekao je strateg novosadske Slavije  Vladimir Jovičić.