Vicešampioni Evrope džudisti Crvene zvezde ovog vikenda učestvuju na elitnom klupskom takmičenju, Golden ligi čiji će domaćin biti Ankara. Džudisti Zvezde, šampioni Srbije i vicešampioni Evrope u Ankari će se nadmetati u  konkurenciji osam elitnih ekipa Starog kontinenta među kojima su ruski New Stream, Yawara Newa, portugalski Sporting, domaćini  IBBSK, francuski SGS Judo, Akademik iz Crne Gore i   Džudo klub Fajter iz Gruzije.

Činjenicu da Srbiju ove sezone u elitnom nadmetanju Golden ligi predstavljaju čak dva kluba iz naše zemlje prokomentarisao je i Ivan Todorov, prvi čovek nacionalnog džudo saveza.

-Imamo još nekoliko aktivnosti do kraja godine , pre svega Golden ligu ovog vikenda u Ankari, gde učestvuju dva naša kluba, koji su prošle godine bili drugi u Evropi, Slavija i Crvena Zvezda, što takođe predestavlja veliki uspeh klupskog sporta u Džudo savezu Srbije -istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

Džudisti Zvezde navikli su srpsku sportsku javnost na vrhunske uspehe kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj konkurenciji. Crveno beli ispisali su nove stranice srpske sportske istorije u Holandiji 2014 osvajanjem bronzane medalje na Evropskom klupskom prvenstvu. Krajem minule godine popeli su se stepenik više i u sportskoj hali Aleksandar Nikolić, tituli prvaka Supelige Srbije dodali su i zvanje vicešampiona Evrope.

Ove godine put Ankare,  trofejna crveno bela ekipa na Golden ligu odlazi u punom sastavu, odličnom raspoloženju ali i neskrivenim ambicijama.

-Sa ekipom koju imamo sasvim je sigurno da kao i uvek jurišamo na medalju i da želimo da ona bude zlatnog sjaja- rekao je Andrija Đurišić, sportski direktor DŽK Crvena zvezda. -Momci su u dobrom raspoloženju spremni za sve što ih očekuje. Pojačani smo što je praksa i kod drugih evropskih klubova. Kao što smo protekle sezone u Beogradu jurišali na zlato tako i sada želimo da ostvarimo najviši cilj. Naši rezultati proteklom periodu jasno govore da je Crvena zvezda uvek imala i ostvarivala vrhunske rezultate  na međunarodnoj sportskoj sceni.

Nagradni fond  Golden lige za 2017 godinu iznosi 75 000 dolara za ekipe u muškoj i isto toliko u ženskoj konkurenciji.

 

U spomen ambasadora Rusije

Ovogodišnja takmičarska smotra džudo klubova održava se u spomen na tragično preminulog ambasadora Rusije u Turskoj gospodina Andreja Karlova.