Najbolji timovi Evrope ovog vikenda odmeriće snage na najjačem klupskom takmičenju,  Zlatnoj  ligi čiji je  domaćin ove sezone  prestonica Turske.

Srbiju predstavljaju novosadska Slavija i Crvena zvezda iz Beograda a koliki je značaj učešća čak dva srpska kluba u elitnom nadmetanju najbolje ističe Ivan Todorov  predsednik Džudo saveza Srbije.

-Na ovogodišnjem izdanju Golden lige u Ankari, na kojoj  učestvuju dva naša kluba, koji su prošle godine bili drugi u Evropi, Slavija i Crvena Zvezda, predstavlja veliki uspeh klupskog sporta u Džudo savezu Srbije. Sasvim sam siguran da će nas i ovoga puta obradovati rezultatom vrednim svake pažnje.  -istakao je Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije.

Očekivano, paklena konkurencija na Golden ligi u Ankari. Žreb za takmičenje koje okuplja najbolje džudo klubove Evrope, nije bio naklonjen ni beogradskoj Crvenoj zvezdi. Tim iz  Ljutice Bogdana na samom startu za protivnike imati trofejni ruski tim Javara Neva iz Sankt Peterburga.

Vicešampioni Evrope, takmičari Crvene zvezde u sastavu Strahinja i Milan Bunčić, Milan Nikolić, Uali Kuržev, Stefan i Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Miloš Mandić, Dmitri Gerasimenko, Frank de Vit, Bojan Došen i Stanislav Bondarenko otvoriće Golden ligu kada je u pitanju muška konkurencija. Crveno bele očekuje ni manje ni više odličan ruski tim, Jawara Neva iz Sankt Peterburga.

-Kao što svi ljubitelji džudoa znaju za prvog protivnika smo dobili odličan tim ali treba podvući da su i svi učesnici Golden lige zaista vrhunske ekipe. Mi smo se spremali za ovo, za ovo smo se izborili kvalitetom i rezultatom tako da potpuno spremno i ovaj prvi duel -rekao je Andrija Đurišić, trener DŽK Crvena zvezda.

Frank de Vit trenutno prvi na svetskoj rang listi u kategoriji do 81 kilograma za naš sajt kaže:

-Minule sezone u Beogradu branio sam boje Kinezisa. Nišlije su odličan tim a znam da je i Zvezda vrhunska ekipa. Svakako da je Slavko Tekić „glavni krivac“ za ovu saradnju,. Došao sam da pobedim za moju Crvenu Zvezdu rekao je kroz prepoznatljivi osmeh Holanđanin Frak de Vit.

Crvena zvezda u Ankari ne samo da računa na svetskog šampiona Nemanju Majdova već i na prvoplasiranog na svetskoj rang listi, evropskog šampiona do 90 kilograma Aleksandra Kukolja.

-Sve što sam video do sada ni malo me ne plaši- rekao je u svom maniru odlični Aleksandar Kukolj. Saradnja sa Crvenom zvezdom slobodno mogu da kažem da se dugo „krčkala“ i evo nas sada zajedno na istom zadatku u Ankari.