U  Ankari na elitnom takmičenju, Golden ligi, koje okuplja najbolje timove Evrope, novosadska Slavija i Crvena zvezda iz Beograda bili su na korak od medalje i ostvarili su plasman na peto mesto.

Na žalost, uprkos činjenici da su obe srpske ekipe, Slavija i Crvena zvezda, važile za favorite u mečevima za bronzanu medalju,  splet okolnosti na koje niko nije mogao da utiče, kao što su povrede  uticao je na krajnji ishod.

Novosađanke su u odlučujući duel sa Francuskinjama Džudo klubom Pontol Kombo ušle bez Nadežde Petrović( do 52 kg) koja je povredu zadobila još u prvom meču sa Valensijom. Ipak uprkos činjenici da nisu bile kompletne, Jovana Rogić ( do 57 kg) , Anja Obradović( do 63 kg), Aleksandra Samardžić ( do 70 kg)  i Larisa Cerić ( preko 70 kg)  su pružile maksimum. Rogićeva i Cerić su u duelima Trejsi Etinar i En Bajro ostvarile pobede dok se  Anja Obradović i Aleksandra Samardžić nisu snašle sa Agatom Blah i  Asmom Nijang. Ipak treba imati u vidu da su posle prvog duela sa Valensijom ostale bez takmičarke u kategoriji do 52 kilograma i da su tako nekompletne uspele da pobede odlične predstavnice DŽK Samuraj iz Beča i tako uđu u borbu za medalju, što je svakako veliki podvig.

-Svi mečevi pre svega prvi sa Valensijom a sada i borba za bronzu sa Francuskinjama, rešeni su 3:2 što znači da je bilo tesno i neizvesno do kraja. Ipak Nađina povreda je nešto na šta nismo računale. Devojkama mogu samo da čestitam i ništa da zamerim. Borile smo se odlično i mislim da smo na pravi način predstavljale klub i Srbiju istakla je Jovana Rogić, kapiten DŽK Slavija iz Novog Sada.

Za džudiste Crvene zvezde scenario iz 2014 godine kada su se okitili bronzanom medaljom u holandskom Hopdorfu,  pobedom upravo nad Sportingom iz Lisabona nije se na žalost ponovio. Kao i kod novosadske Slavije, džudiste Crvene zvezde u Ankari pratio je peh sa povredama. U duelu sa portugalskim šampionom, crveno beli su odlično otvorili meč. Mladi Strahinja Bunčić ( do 66 kg)  je briljirao i odneo prvu pobedu nad Serhiom Oleinikom. Uali Kuržev ( do 73 kg)  bio je odličan u meču sa Rustamom Orujevim do povrede kolena. Na strunjaču u kategoriji do 81 nije izašao  planirani Frenk de Vit koga je zamenio Stefan Majdov koji je snage odmerio sa Anrijem Ekutizeom. Zvezdi na žalost nije krenulo po planu i to je već bilo 2:1 za Sporting. Aleksandar Kukolj prvi na svetskoj rang listi do 90 kilograma odlično je branio Zvezdine boje efektnom pobedom nad Nikolom Šeradazašvilijem. Meč odluke donet je u superteškoj u kojoj Stanislav Bondarenko nije uspeo da nađe rešenje za neugodnog Horhea Fonseku.



-Ostaje žal za bronzom. Ovoga puta zaista smo imali peh sa povredama i nismo uspeli da ponovimo scenario iz Holandije 2014. Svi momci su bili odlični ali pehovi su bili jači od nas rekao je za Sportski Žurnal odlični Strahinja Bunčić koji je na Golden ligi u Ankari jasno dokazao svetsku klasu.

Odličan prema očekivanjima bio je i Aleksandar Kukolj, svetski broj 1 u kategoriji do 90 kilograma koji je na pravi način branio boje Crvene zvezde.

-Golden liga okuplja nabolje timove i takmičare. Mnogo toga mora da se sklopi kako bi došli do cilja. To sve treba uklopiti u 15 mečeva koliko smo danas odradili. Na žalost nismo uspeli da dođemo do medalje ali smo se borili i pružili maksimum. Treba imati u vidu da je krem džudo sporta bio upravo ovde u Ankari čiji je deo bio i naš tim Crvena zvezda istakao je Aleksandar Kukolj.