Završnicu Superlige Srbije i Ekipnog šampionata Srbije za žene, svečano je otvorio Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

-Čestitam Džudo klubu Proleter iz Zrenjanina, koji je domaćin, kao i Gradu Zrenjaninu. Na najbolji mogući način predstavili su svoj grad i organizacione sposobnosti. Prezadovoljan sam vrhunskim nivoom i kvalitetom takmičenja naročito s obzirom na talas dobrih mladih takmičara. Pored rezultata koje imamo, imamo i sjajnu  budućnost - novi takmičari će vrlo brzo pokazati rezultate na međunarodnoj sceni. U godini koja je bila istorijska, svrstali su nas među najuspešnije Saveze u olimpijskoj porodici. Kada je reč o ekipnom takmičenju, mislim da je kvalitet naših klubova na visokom nivou, što potvrđuju rezultati Džudo kluba Slavija i Džudo kluba Crvena zvezda, koji su peti u Golden ligi, a na prošlogodišnjem ekipnom prvenstvu Evrope Džudo klub Kinezis i Džudo klub Rekord su ostvarili identičan rezultat. Iz godine u godinu dostignuća su sve bolja i sada smo u  fazi smo da moramo da ih sačuvamo i dalje napredujemo. Sponzori su nas prepoznali. I u tome je napravljen iskorak. Do Tokija 2020. godine i u rezultatskom i u finansijskom smislu nećemo imati nikakvih problema istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.



Na svečanom otvaranju Superlige Srbije trofejnim trenerima reprezentacije Srbije Nedeljku Đukiću i Muniru Šabotiću,  uručena su priznanja

U ime Zrenjanina grada domaćina učesnike takmičenja i gledaoce pozdravio je Simo Salapura, zamenik gradonačelnika.

-Zadovoljstvo nam je da je naš grad još jednom domaćin ovako velikom i važnom takmičenju. Naročito zato jer je u pitanju borilački  sport. Želeo bih da nagslasim da su upravo ovi sportovi proneli ime našeg grada po celom svetu istakao je Salapura.