Vrhunski džudo i izuzetno zanimljive i neizvesne borbe, ukratko su opis završnice Superlige Srbije. U velikom finalu koje je odlučivalo čiju će riznicu ove godine krasiti šampionski pehar odlučivali su džudisti Rakovice i Kinezisa iz Niša. Ovogodišnji finalisti, ekipe koje su predvodili iskusni treneri David Radulović i Nikola Milošević u polufinalu, savladale su odlične timove beogradskog Partizana  odnosno novosadske Slavije ( Partizan- Rakovica 2:3 i Kinezis- Slavija 4:1)

Ekipa Rakovice predvođena svetskim brojem 1, Aleksandrom Kukoljem u duelu za šampionsko zvanje nije dala mnogo prostora za manevar izuzetno motivisanim Nišlijama.

-Vratili smo šamionski pehar tamo gde pripada -rekao je Aleksandar Kukolj, kapiten DŽK Rakovica. Želeo bih da čestitam momcima ali i da naglasim da rezultat od 5:0 govori da nismo želeli da bilo šta  prepustimo slučaju. Ipak naglasio bih da ovaj 5:0 ne može da da jasnu sliku koliko je svaki od mečeva bio težak i da je možda moglo da krene i u drugom pravcu. Ekipa je iskusna i sigurna i upravo zato smo sa jasnim ciljem stigli do trona rekao je kroz osmeh Aleksandar Kukolj.



Drugi finalista ekipa Kinezisa iz Niša napravila je pravi podvig ulaskom u finale najjačeg domaćeg klupskog takmičenja.

- Posle prvog meča kada smo ostali bez superteške kategorije nismo mogli ni da sanjamo o ovome. Pobedili smo aktuelne šampione, a bila bi prava filmska priča da smo uzeli zlato. Srebro je veliki uspeh, a najbolje govori o odličnom kontinuiranom radu u klubu jer svake godine smo u samom vrhu i osvajamo neko od odličja. To se najbolje videlo u duelima sa Zvezdom i Slavijom kada su naši mladi takmičari dali puni doprinos. Imamo bazu iz koje crpimo uvek nove talente i uvek ima prostora za napredak što nas raduje: Čestitao bih ekipi Rakovice i svim osvajačima medalja  istakao je Nemanja Stanković, trener DŽK Kinezis.

 

 

 

Finale Rakovica- Kinezis 5: 0 :

Do 66 kg: Ilija Ciganović juko - Stefan Mirković,  do 73 kg: Nemanja Petrović ipon- Filip Mosić, do 81 kg :  Vukašin Kovačević juko  -Milan Mihajlović, do 90 kg Aleksandar Kukolj ipon  – Milovan Milašinović, preko 90 kg : Žarko Ćulum 2juko  -Miroljub Ivezić

Brobe za bronzanu medalju

Žandarmerija Slavija 3: 2 Crvena zvezda Partizan 4:1