Planski do trofeja

 

 

Velika završnica timskog nadmetanja u Zrenjaninu počela je juče Ekipnim prvenstvom za žene. Novosadska Slavija nastavila je dominaciju i odbranila tron i ove godine. Na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja Slavija je u finalu bila bolja od odličnog tima ODŽK Beograda 3:2. Novosađanke su slavile i u duelima sa gradskim rivalkama iz Borca beogradskom 3:2 i Crvenom zvezdom 3:2.

Tim u sastavu Jovana Rogić, Nadežda Petrović, Anđela Popović, Jelena Tasić i Tijana Gajić zasluženo je slavio u velikom finalu sa damama sa Stare Karaburme  koje je do kraja bilo neizvesno.

-Zadovoljne smo ali nismo iznenađenje jer smo to i planirale. Imamo odličnu ekipu ali bih ovom prilikom čestitala i svim takmičarkama iz drugih ekipa koje su zaista bile odlične protivnice. Za ovu godinu plan je ispunjen a u narednoj nas čekaju novi izazovi pre svega na međunarodnoj sceni- istakla je Jovana Rogić, kapiten DŽK Slavija.

Mlade dame ODŽK Beograda nisu krile da su bile na korak od osvajanja trofeja. Ipak imajući u vidu da je ekipa mlada i izuzetno kvalitetna sasvim je sigurno da ćemo i u narednim sezonama imati priliku da gledamo vrhunski ženski džudo.

-Bile smo na korak od trofeja ali ove godine nam je izmakla titula. Okititi se srebrnom medaljom nije malo naročito ako imate protiv sebe odlične džudistkinje kao što su to bile devojke iz svih ekipa sa kojima smo se takmičile rekla je Tamara Jovanović takmičarka ODŽK Beograd.

Na premijeri na Ekipno prvenstvu Srbije bronzanom medaljom okitile su se dame iz Džudo kluba Crvena zvezda kao i odlične Novosađanke iz DŽK Borac.