Jelena Tasić i Mateja Stošić  najuspešniji

 

Prvenstvo Srbije za kadete obeležili su najbolji takmičari Jelena Tasić i Mateja Stošić. Takmičarka novosadske Slavije i džudista ODŽK Beograda bili su neprikosnoveni u kategorijama do 63 odnosno 60 kilograma.

Za Jelenu Tasić ovo je izlazna godina u kadetskoj konkurenciji koju je htela da završi zlatnom medaljom.

-Drago mi je da su me proglasili za najbolju takmičarku. Sve borbe do finala mi nisu bile tako teške. Možda je finale bilo i najvažnije jer se odlučivalo o zlatnoj medalji. Imala sam veliku želju da učešće u kadetskoj konkurenciji završim sa još jednom zlatnom medaljom. Ipak iako je ovo takmičenje završeno nema odmora. Idem u Italiju i nadam se da ću se opet vratiti sa medaljom istakla je Jelena Tasić, džudistkinja Slavije i  najbolja takmičarska u kadetskoj konkurenciji

Kod kadeta potpuno zasluženo i očekivano titulu najboljeg takmičara poneo je Mateja Stošić uzdanica ODŽK Beograda.

-Spremao sam se dugo za ovo državno takmičenje. Išao sam na zlato što se i videlo. Drago mi je da su treneri koji su ocenjivali takmičare to videli i da su mi dodelili titulu najboljeg. Sada sledi kraći odmor pa pripreme za kadetski kupu u Zagrebu istakao je Mateja Stošić, najbolji kadet i uzdanica ODŽK Beograd.

Obećano -učinjeno. Vrhunska organizacija na svakom domaćem prvenstvu države, ukratko bi bio opis takmičenje za kadete u Šumicama.

-Obećali smo da ćemo od prvog takmičenja u ovoj godini krenuti sa evropskim i svetskim standardima. Upravo to je i slučaj sada već smo obavili sve tehničke predradnje merenja žreb  a uveren sam da će svi ovi preduslovi  i ambijent uticati i na bolji kvalitet samih mečeva. Razgovarao sam sa dosta trenera i svi su veoma zadovoljni i srećni što ćemo na ovaj način predstaviti džudo u Šumicama -istakao je Dragan Atanasov, direktor DŽS Srbije.

 

Sve rezultate možete pogledati ovde