Nemanja Majdov srebrni na GP u Antaliji, Gajić, Došen i Borenović zlatni u Dubrovniku, podmladak odličan na Evropskim kupovima u Berlinu i Antaliji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uskršnji vikend bio je odličan za srpske džudiste. Medalje su osvajane u Antaliji, Dubrovniku, Lijanu i Berlinu.

Na Gran Priju u Antaliji, Nemanja Majdov, aktuelni svetski šampion osvojio je srebrno odličje. Na Evropskom džudo kupu za seniore Orlovi su drugog takmičarskog dana osvojili tri zlata i to Vladimir Gajić ( preko 100 kg), Bojan Došen ( do 100 kg), i Boško Borenović  ( do 90 kg). Srebrnu medalju osvojio je Filip Djinović ( do 100 kg) dok se bronzom okitio Milan Mihajlović ( do 81 kg). Srpski podmladak blistao je i na Evropskim kupovima u Linjanu i Berlinu. Darko Brašnjović ( do 90 kg) i Jovana Obradović okitili su se bronzanim odličjem u Italiji dok je Jelena Tasić ostvarila isti učinak na EK u Berlinu.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemanja Majdov aktuelni svetski šampion još jednom nas je obradovao vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni.

Sa Gran Prija u Antaliji Nemanja Majdov se vraća sa vicešampionskim zvanjem. Voljom žreba posle prvog kola u kome je bio slobodan, protivnik mu je bio isti borac kao i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti septembra 2017. Majdov je savladao Ešli Gonzalesa i time nastavio pohod na mogućnost da stane na pobedničko postolje. Brazilca Rafaela Macida savladao je u trećem kolu na wazari. Ovom pobedom Majdov je ušao u polufinale.

Tural Sagulfajev iz Azerbejdžana bio je protivnik srpskom šampionu u duelu koji je odlučivao o učesniku velikog finala. Našeg motivisanog Nemanju Majdova ništa nije moglo da spreči u nameri da savlada i ovog protivnika. Wazari a zatim i ipon osigurali su još jednu pobedu.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U velikom finalu sportska sreća nije bila naklonjena srpskom džudisti.

-Bio je ovo super dan. Uspeo sam kako bi mi džudisti rekli da prebijem Kubanca, Brazilca i Aterbejdžanca. Svakako u ovu grupu svrstavam Tadžikistanca koga sam imao za protivnika u finalu. Ipak dobro je da sam se dobro osećao i da sam u svojoj viziji. Ostalo je da radim na još nekim sitnicama kako bih bio onaj pravi na Evropskom seniorskom prvenstvu rekao je Nemanja Majdov.

Nikako ne smemo izostaviiti naše džudiste koji su bili na korak do medalje. Odličnog Uroša Nenkovića koji je u Dubrovniku ostvario plasman na peto mesto ( do 90 kg) i srpskog kolosa Žarka Ćuluma koji je na Gran Priju u Antaliji ostavrio plasman na sedmu poziciju.