Još jednom je Milica Nikolić obradovala srpsku sportsku javnost. Na Evropskom seniorskom prvenstvu u Tel Avivu, prvog takmičarskog dana, Nikolićeva, najbolja srpska džudistkinja i uzdanica Crvene zvezde osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji do 48 kilograma.

U meču za bronzano odličje Nikolićeva je bila bolja od Belgijanke En Sofi Jura. U duelu dve odlične takmičarke pitanje pobednice odlučeno je u produžetku, zlatnom bodu.

-Izuzetno sam srećna zbog ove evropske medalje naročito jer se na početku  takmičarske godine nisu baš sve okolnosti poklopile i nisu išle u našu korist. Mislim da mi je ova medalja i svojevrsna  nagrada za proteklu godinu za koju znamo kako se završila rekla je Nikolićeva.

Za Milicu Nikolić Tel Aviv je sasvim sigurno mesto uspeha. Na EP za mlađe seniore 2016. upravo u ovom gradu, odbranila je zlatnu medalju osvojenu na istom takmičenju u Bratislavi 2015.

Medalja Milice Nikolić prva je seniorska medalja osvojena za Srbiju u ženskoj konkurenciji, čime se mlada džudistkinja još jednom upisala u sportsku istoriju. Dame nisu stale na pobedničko postolje od Evropskog prvenstva u Parizu 2001. kada je Mara Kovačević osvojila  bronzano odličje, ali tada za SR Jugoslaviju.

-Ovo je dugo isčekivana medalja i došla je u trenutku kada sam se možda najmanje nadala . Presrećna sam utisci su odlični. Opet sam postigla vrhunski rezultat u Tel Avivu. Želim da se zahvalim svima na izuzetnoj podršci u timu, u mom matičnom klubu Crvenoj zvezdi  a posebno predsedniku Džudo saveza Srbije, Ivanu Todorovu istakla je Milica Nikolić.

Na putu do pobedničkog postolja Milica Nikolić (treći nosilac)  bila je bolja od Rumunke Monike Ungureanu (wazari). Za ulazak u polufinale savladala je Ukrajinku Marinu Černiak. Na žalost u duelu koji je odlučivao o finalu, odlična Mađarica Eva Černovicki na samom kraju meča iskoristila je šansu i savaladala najbolju srpsku džudistkinju. Ipak za Nikolićevu je ostala  mogućnost da u repasažu dođe do bronzanog odličja, što je i učinila.

Andrija Đurišić trener Milice Nikolić nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. Minule godine na SP u Budimpešti bili su na korak od svetske medalje a sada na EP sve kockice su se složile.

-Sjajan rezultat i sve čestitke Milici na današnjem izdanju. Ponosni smo na sve ono to je postigla i napravila. Nadam se da će ovo ga biti još u budućnosti.