Obećano -ispunjeno. Nemanja Majdov je evropskim srebrom u Tel Avivu,  još jednom potvrdio svetsku klasu ali i ispunio obećanje Ivana Todorova predsednika Džudo saveza Srbije da se sa EP Orlovi vraćaju sa dve medalje.

Aktuelni svetski šampion iz Budimpešte 2017. na Evropskom prvenstvu  za seniore u Tel Avivu, ulaskom u finale, na najbolji način je još jednom  potvrdio da je u samom vrhu međunarodne džudo scene.

Majdov se sa Evropskog prvenstva u Izraelu vraća sa vicešampionskim zvanjem. U evropskom finalu više sportske sreće imao je odlični Rus Mihail Igoljnikov.

Na putu do pobedničkog postolja Majdov je u prvom meču ( u drugom kolu, jer je u prvom bio slobodan)  pobedio odličnog Čeha Davida Klamerta (wazari). Holandjanina Jespera Sminka iponom (10:0) je rešio  u trećem duelu na Evropskom prvenstvu. Batuhana Efemgila iz Turske savladao je u četvrtfinalu i time osigurao polufinalni meč. Grka Teodorasa Tselidisa  pobedio je  maksimalnim rezultatom čime je izborio ulazak u veliko finale. Ipak u duelu koji je odlučivao o zlatnoj medalji Igoljnikov je uspeo da nađe rešenje za našeg Nemanju Majdova.

-Izuzetno sam srećan jer je  posle titule svetskog šampiona ovo najznačajnija medalja. Išao sam na zlato ali naravno posle tako duge pauze i povrede i srebro ima zlatni sjaj. Ovo je moj veliki povratak na strunjaču i najbolje od Nemanje Majdova tek sledi- rekao je aktuelni svetski šampion i vicešampion Evrope.

Ljubiša Majdov otac i trener svetskog šampiona i vicešampiona Evrope posle ceremonije dodele medalja, očekivano, nije krio da bi bio zadovoljniji zlatom ali i da je srebro veliki uspeh.

-Čestitam Igoljnikovu na evropskoj tituli. Pošli smo po zlato i ušli smo u finale. Ipak treba biti realan i istaći da  Evropa ima izuzetan nivo, vrhunski, kada su u pitanju džudo borci.  Treba biti vrhunski pa uopšte stati na ovo pobedničko postolje. Ipak neki od vrhunskih boraca nisu u Tel Avivu ni uzeli odličje. Vratili smo se posle duže pauze i povreda na najbolji mogući način. Idemo dalje! -rekao je Ljubiša Majdov, trener aktuelnog šampiona sveta i vicešampiona Evrope.