Aleksandar Vučić  predsednik Srbije primio je u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu srpske džudiste i rvače i čestitao im na uspesima ostvarenim  na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu odnosno gradu Kaspijsku.

Svečani prijem, predsednik Aleksandar Vučić upriličio je za reprezentativce Srbije u džudou i rvanju,  vicešampione Evrope Nemanju Majdova, Viktora Nemeša i Mihaila Kadžaju,  kao i za našu bronzanu Milicu Nikolić, najboljeg trenera Evrope Ljubišu Majdova i Andriju Đurišića, stratega Nikolićeve.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U delegaciji Džudo saveza Srbije na prijemu kod predsednika Republike Srbije bili su i Milovan Bratić predsednik Izvršnog odbora DŽSS i Dragan Atanasov, direktor DŽSS, uz prisustvo ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

Predsednik Vučić zahvalio se sportistima, posebno "četvorci" koja je osvojila medalje, na tome što su obradovali građane Srbije.

- Hoću svima da se zahvalim, naročito vama četvoro Milice, Nemanja, Viktore i Mihailu na tome što ste obradovali naš narod i da se zahvalim svim ljudima iz rukovodstva, našeg stručnog štaba,  da vam kažem veliko hvala- rekao je predsednik Vučić u  obraćanju osvajačima medalja. -Uvek u svakom trenutku i na svaki način branite boje naše zemlje Srbije i veoma sam ponosan na vas. Iako znam da je glavno pitanje za svakoga ko dodje sa srebrom, od koga ste izgubili iako ste pre toga četiri ili pet mečeva pobedili, ali to je tako kod nas Srba. Mi mislimo da moramo da budemo najjači i najbolji u svetu i zaista vam beskrajno hvala, i srebro i bronza, dakle čestitam na svakoj medalji i na svakom dobrom predstavljanju i svakom dobrom učešću. Za Srbiju to mnogo znači i hoćemo još više sportista da vidimo u našoj zemlji, time privlačimo ljude iz svih delova sveta.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsednik Vučić je istakao da je srećan što će uskoro u Beogradu da se održi Fajnal-for Evrolige u košarci, i izrazio uverenje da ćemo biti dobri domaćini.

-Verujem da ćemo biti dobro domaćini i Litvancima i Rusima i Turcima i Špancima. Kao što verujem da ćete vi da nas obradujete na Olimpijskim igrama sa još više medalja. To pokazuje samo koliko ste daleko stigli, koliko ste mnogo uspeli u životu i šta ste sve napravili.

Predsednik Aleksandar Vučić je  ukazao da se krenulo sa radom  na izgradnji trening centra za džudiste i  rvače u Košutnjaku.

-Mi smo krenuli već da radimo, biće to za vas  pomak na bolje. Mislim da lokacijska dozvola treba već u ponedeljak-utorak da se izda, ako sam u pravu. To ćemo plaćati i sve što mislite da možemo da izdvojimo i pred Olimpijske igre kao i pred sva druga važna takmičenja  koja nam predstoje. Ovo su sportovi koji nam donose medalje , ovo su sportovi koji nam drže nivo i ako mislite da možemo da pomognemo, mi ćemo da pomognemo istakao je predsednik Vučić.

Takođe predsednik Vučić je  izrazio uverenje da će sportisti, koje je primio, na Olimpijskim igrama obradovati našu zemlju novim medaljama.

-Rekli smo u Tokiju 12 medalja minimum. Na prošloj Olimpijadi kada je krenulo da nemamo ni jednu medalju a na kraju smo došli na osam medalja. Sportu je potrebno malo sreće, strelci su , nešto se dogodilo pa nisu dali maksimum, sad očekujemo od strelaca medalju, očekujemo u borilačkim sportovima odličje, da vidimo šta je potrebno veslačima, kajakašima, jer i  oni isto mogu da uzmu medalju.

Predsednik je istakao da su Hrvati osvojili medalje u pucanju na glinene golubove na Olimpijskim igrama u Riju, i pozvao ministra Udovičića da napravi tim  kako bi naša zemlja uzela medalju u Tokiju 2020, gde, inače, očekuje 12 medalje i više.

Nemanja Majdov je ovom prilikom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručio kimono sa bek- namberom sa njegovim imenom, dok je Milica Nikolić predsedniku uručila plaketu Džudo saveza Srbije.

Milica Nikolić je posle prijema kod predsednika Republike Srbije istakla da je ovo za nju bila velika čast i da je izuzetno zadovoljna rezultatom postignutim na Evropskom prvenstvu.

-Za medalju sam već rekla da sam zadovoljna, da sam bila presrećna jer je to ipak evropska seniorska  medalja. Naravno išla sam na prvo mesto. Radila sam dobro. Zadovoljna sam jer smo kao reprezentacija nastavili sa vrhunskim rezultatima,  i još sam srećnija što nisam samo ja i što znam da smo sve bolji i bolji, kako u Evropi tako i u svetu.

Za Nemanju Majdova ovo je drugi put da ima čast da ga primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je istakao da je izuzetno počastvovan privilegijom da opet bude gost na Andrićevom vencu.

- Veoma mi je drago da svaki put kad osvojim medalju svaki put budem dočekan ovde kod predsednika Vučića, to je velika privilegija. Rezultati su sve bolji i bolji. Zahvalan sam predsedniku gospodinu Aleksandru Vučiću koji nas podržava i omogućava sve bolje i bolje uslove i zaista pokušava da učini sve da u Tokiju stignemo do što više medalja . Sve što kaže to se i realizuje , ne mislim samo na džudo već uopšteno na borilačke sportove  koji podižu nivo tako da mislim da se od borilačkih sportova najviše i očekuje. Sigurno ćemo dati sve od sebe pa šta Bog da-rekao je vicešampion Evrope i svetski prvak Nemanja Majdov.

Trener i otac Nemanje Majdova, svetskog šampiona i vicešampiona Evrope dobio je i prestižno priznanje najboljeg trenera Evrope.

-Smatram da je ovo prriznanje san svakog trenera i zahvaljujem mom Džudo klubu  Crvena zvezda i Džudo savezu Srbije  koji su prepoznali moje rezultate i nominovali me. Hvala i Evropskoj džudo uniji. Impresije su fantastične kad vas primi prvi čovek zemlje i čovek koji se razume u sport, koji voli sport i koji zna svaki detalj meč. Zadivljeni smo njegovim poznavanjem što je ujedno i  veliki podstrek za sve nas rekao je Ljubiša Majdov, najbolji trener Evrope.

Andrija Đurišić trener Milice Nikolić istakao je da je ovo samo početak odličnih rezultata pred Tokio 2020.

-Svi smo zadovoljni, Milica je pokazala sve što smo od nje očekivali i očekujemo da će i u budućnosti biti još boljih rezultata. Trudićemo se da ovakvih medalja bude još i da to zaslužimo. Što se Milice tiče, ona neće imati nikakve probleme da se plasira na Olimpijske igre. Vrhunskim rezultatima participira jer je već pokazala svoje domete u mesto u vrhunskom je džudou rekao je Andrija Đurišić. 

Milovan Bratić predsednik IO Džudo saveza Srbije istakao je veliki značaj države Srbije u podršci našim sportistima u ostvarivanju vrhunskih rezultata.

-Za razliku od nekih vremena kada su rezultati u džudou  bili sporadični, postali smo stalno prisutni na Evropskim prvenstvima, Svetskim prvenstvima a nadam se i Olimpijskim igrama. To govori o uslovima i  načinu na koji ovi mladi ljudi participiraju svoje uspehe. Ono što je država uradila za vrhunske sportiste je od krucijalnog značaja za rezultate. Znaju da kad budu radili i ostvarivali rezultate, neko misli o njima i dobiće Nacionalno priznanje. Zahvaljujući Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu , uspevaju da ostvaruju rezultate i mi smo ponosni u organizaciji na sve njih, na trenere i na sportiste. Zadovoljstvo je biti deo ove priče i rešavati probleme koji su nesporni i kojih ima a koji se laške rešavaju kad dišete kao jedan. Nikada ne treba zaboraviti ko je najviše pomogao. Našu iskrenu zahvalnost i veliku pažnju zaslužuju svi koji podržavaju džudo- Istakao je Milovan Bratić.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragan Atanasov direktor Džudo saveza Srbije istakao je da su svi planovi Džudo saveza Srbije koji su planirani za ovaj period i ostvareni

-Sve ono što smo planirali sprovodimo po planu, ovo je fenomenalan uspeh, najveći uspeh srpskog džudoa. Atmosfera kako su se ponašali tokom samog takmičenja,  govori da smo pravi tim tako da je bilo zadovoljstvo biti deo toga. Milica je bila fenomenalna, svi su bili fenomenalni i svima čestitam na uspehu. Imamo mlad tim i mladu ekipu i nismo se obrukali, naprotiv! Iza nas su ostale velike sile poput Gruzije koja kao što znate nije osvojila ni jednu medalju. Idemo dalje uz pomoć predsednika našeg Saveza Ivana Todorova,  krupnim koracima idemo napred. Veliku zahvalnost dugujemo i predsedniku Srbije  Aleksandru Vučiću koji  sve prati i podrška države je najvažnija i bez toga nema rezultata-istakao je Dragan Atanasov.

Džudiste Srbije očekuju pripreme za Evropski seniorski kup u Beogradu sredinom juna kao i mnoge druge aktivnosti na međunarodnom planu u svim uzrastnim kategorijama.