Zahvaljujući još jednom vrhunskom rezultatu srpskih džudista i ovoga puta prostorije Džudo saveza Srbije, bile su male da prime sve predstavnike medija, koji su došli na izveste o istorijskom uspehu naših reprezentativaca.

Na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, srpske džudoke ostvarile su istorijski uspeh. Osvojene su dve medalje. Na početku takmičenja obradovala nas je Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma dok je mladi Nemanja Majdov nastavio niz odličnih rezultata, vicešampionskim zvanjem do 90 kilograma. Na šampionatu u Tel Avivu, Ljubiša Majdov poneo je priznanje za najboljeg trenera Evrope čime je i on ušao u sportsku istoriju, kao prvi strateg sa naših prostora kome je dodeljeno ovako važno priznanje.

Zahvaljujući i čestitajući za ostvarene rezultate, predsednik Džudo saveza Srbije, Ivan Todorov, istakao je da je spisak vrhunskih dostignuća naših takmičara kao i trenera Ljubiše Majdova koga je nagradila Evropska džudo unija, poduži, ako se ima u vidu šta je osvojeno od kadetskih , preko juniorskih i seniorskih.

- Bez obzira da li smo osvojili medalju ili ne, ovo je prvi put da smo dobili jedno ovako veliko priznanje , da naš sportski stručnjak, gospodin Ljubiša Majdov, postane najbolji trener Evrope.  Takođe, bivšem sportisti i reprezentativcu, a sada mladom i uspešnom treneru Andriji Đurišiću takođe čestitam za  uspehe sa Milicom Nikolić  jer je, dvostruka prvakinja Evrope do 23 godine, koja je obećavala da će ovo uraditi a prošle godine bila je peta na svetu, trenutno četvrta na svetskoj rang listi – naglasio je Ivan Todorov i poželeo Andriji Đurišiću da i on ponese titulu najboljeg trenera Evrope.

Ivan Todorov zahvalio je Džudo klubu Crvena zvezda, posebno  predsedniku Supštine Ivanu Bošnjaku i predsedniku Upravnog odbora Stojanu Vujku, jer su zahvaljujući crveno belima koji su, uz Džudo savez Srbije, napravili ogromne iskorake za razvoj džudoa tokom poslednjih 20 godina.

- Zahvaljujem predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću za telegrame koje su samo pola sata nako osvajanja medalja, uputili našim takmičarima. Presrećan sam sa dve medalje iako sam očekivao četiri,  ali zaista, su svi dali maksimum. Na odličan način su predstavljali Srbiju i potvrdili kvalitetan rad naše džudo organizacije.Dobra atmosfera jeste doprinela ovakvim rezultatima - dodao je Ivan Todorov i zahvalio predsedniku  Srbije na prijemu srpskih džudista, kao za podršku projektima u unapređenju džudo sporta među kojima su najznačajniji izgradnja nacionalnog džudo centra kao i za  realizaciju projekta „Džudo u škole“.

-Džudo će naredne godine ući u prvu kategoriju sportova. Svi u Savezu smo volonteri, a u skladu sa mogućnostima uz podršku Vlade i ministarstva, naši takmičari i treneri su prepoznati po rezultatima i više neće biti volonteri. Sve što sam naveo je veliki iskorak za nas u Savezu i obavezuju nas da nastavimo dalje - rekao je Ivan Todorov.

Ivan Todorov, predsednik  DŽSS a nekada i sam vrhunski džudista i  trofejni reprezentativac,  naglasio je da se mnogo lakše popeti na tron nego zadržati na njemu, te da od sportskih radnika očekuje da se još više angažuju i da u skladu sa mogućnostima, još više rade.

-Naš cilj je Tokio i nadam se da ćemo vas obradovati i po povratku iz Tokija -jasan je Ivan Todorov.

Zahvaljujući sponzorima Džudo saveza Srbija, Ivan Todorov je naglasio da oni godinama pomažu razvoj džudoa, posebno zahvaljujući firmi AG Metal.

Aktuelni svetski prvak i evropski vicešampion Nemanja Majdov rekao je da evropske medalje nisu čudo, da su sportisti uradili ono što je očekivano, zahvaljujući Džudo savezu Srbije za podršku.

-Čast mi je što imam 21 godinu i titule svetskog i evropskog prvaka. Tek sam počeo a već imam dve medalje. Imamo sjajan Savez i vrhunske trenere. Naši rezultati doprineli su još većoj popularnosti u medijima i društvenim mrežama i verujem da ćemo u Tokiju opravdati očekivanja -poručio je Nemanja Majdov, naglašavajući da će biti sve teže i teže, ali da će sportisti dati svoj maksimum.

Najbolja srpska džudistkinja, Milica Nikolić, zahvalila je treneru Andriji Đurišiću, Džudo savezu Srbije na podršci

-Ovaj rezultat sa EP je bio očekivan, imala sam zdravstvenih tegoba i nisam nezadovoljna, ali se nadam i zlatnoj medalji jer sam i u Tel Avivu  težila prvom mestu . Do kraja godine me očekuje Svetsko prvenstvo na kom očekujem bolji uspeh nego prošle godine“, rekla je Milica Nikolić i istakla da je rezultat Nemanje Majdova neverovatan i istakla da su svi reprezetativci fantastični, iako možda Ljubiša Majdov,  najbolji trener Evrope, smatra da je rezultat koji su Orlovi ostvarili u Tel Avivu odličan.

-Ova titula imponuje svakom treneru, a zasluga je svih ljudi koji su u džudou i ja je posvećujem svima od Kosova, Srbije i Republike Srpske jer mi smo svi srpski narod. Ove titule ne bi bilo da nisam imao podršku od 2012. godine, čoveka koji je imao viziju. Radili smo učeći na greškama. Kako su se uslovi poboljšavali i rezultati su išli progresivno. Nadam se da će javnost prepoznati značaj rezultata i uspeha jer smo svi vrlo cenjeni na međunarodnoj sceni i  svi smo bili kao jedno. Bitno je da smo mi timski pokazali kvalitet, nema veze što sad nije bilo još medalja jer će ih svakako biti. Džudo je sport u kom jedan trenutak može da presudi. Najvažnije je da su rezultati tu i da će ih biti -rekao je najbolji trener Evrope Ljubiša Majdov  i zahvalio svim članovima nacionalnog tima, Crvene zvezde, sponzorima, savezima i svima za podršku na putu ka uspesima.

Andrija Đurišić je zahvalio za podršku na putu ka medalji Milice Nikolić sa kojom je, kako mlada srpska šampionka ističe  kaže, trenirao svaki dan:

-Hvala za pažnju koju nam posvećujete u poslednje vreme, koju smo verujem rezultatima zaslužili. Hvala olimpijskom komitetu, Ministarstvu sporta, klubu i džudo savezu jer su rezultati posledica podrške i biće ih i u budućnosti. Razloga za ovakva okupljanja biće sve više i više, hvala svima“

Stojan Vujko predsednik IO DŽK Crvena zvezda podvukao je da je Crvena zvezda  nastavila da ispisuje blistavu istoriju :

-Hvala svima što ste se okupili da ispratite ovaj rezultat i uspeh koji piše istoriju DŽK Crvena zvezda  i džudoa u Srbiji. Hvala najpre takmičarima za rezultate,  trenerima koji su sve to ispratili, rukovodstvu, partnerima i sponzorima kluba , a prevenstveno hvala Džudo savezu i gospodinu Ivanu Todorovu. Kao predsednik Kluba presrećan sam, i nije teško biti predsednik nekog kluba kad imate ovakve trenere i sportiste. Ova knjiga, ova priča nije zatvorena, Crvena zvezda će tek praviti rezultate, ima puno dece i trenera koji vežbaju kod nas. Pozivam svu decu, dečake i devojčice da dođu i treniraju kod nas jer mislim da je džudo pravi sport.

Ivan Bošnjak predsednik Skupštine DŽK Crvena zvezda uz čestitke srpskim džudistima, uputio je jasnu poruku predstavnicima medija.

-Ovo je dokaz da mi kao DŽK Crvena zvezda radimo pravu stvar, rezultati govore za sebe, i mi moramo da istim i jačim tempom nastavimo započeto zaključio je Ivan Bošnjak.

O rezultatima I snazi srpske džudo porodice još jednom činjenicama pretočenim u rezultate posvedočio je Ivan Todorov.

-U jednom vikendu je osvojeno 14 medalja što pokazuje snagu organizacije i svetlu budućnost, a  sa optimizmom očekujemo i nove rezultate u seniorskoj konkurenciji-zaključio je Ivan Todorov.