Zlatna generacija srpskih  džudistkinja nastavila je sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj sceni. Sa Evropskog juniorskog kupa u Kaunasu,  Andrea Stojadinov i Marica Perišić vraćaju se sa zlatom i srebrom.

Andrea Stojadinov još jednom je dokazala da je neprikosnovena u konkurenciji do 48 kilograma. Mlada srpska džudoka počistila je  bukvalno sve takmičarke, predstavnice Nemačke. U prvom meču Helenu Grau iponom. U polufinalu Helen Šnajder sa 10:0, dok je u meču za zlatno odličje rešila i odličnu Mašu Balhaus, prvo wazarijem a  zatim i zapečatila zlatno odličje iponom.

Marica Perišić  je još jednom potvrdila mesto u samom vrhu konkurencije do 57 kilograma. Perišićeva je odlično otvorila učešće na EK u Kaunasu pobedom nad Mađaricom Andreom Karman (wazari, ipoon). Poljakinju Vanesu Mašnika srpska džudistkinja rešila je 10:0. U polufinalu Perišićeva je nastavila dominaciju i nad Holandjankom Pleuni Korneliz i time izborila učešće u finalu. Ipak u duelu koji je odlučivao pitanje pobednika, Nemica Jana Zigler  bila je bolja od Marice Perišić. Srpska reprezentativka iz Kaunasa se vraća sa vicešampionskim zvanjem.

Na korak do medalje oboga puta bila je odlična Jovana Obradović ( do 63 kg)  koja je EK u Kaunasu završila plasmanom na peto mesto.