Podmladak Džudo saveza Srbije još jednom je oduševio i prikazao odlične borbe na Prvenstvu države za starije pionire ( U 15),  održanom u Sportskom centru Šumice u Beogradu.

Na tatamiju Šumica, 194 takmičara, 120 dečaka i 74 devojčice,  borili su se za prestižna zvanja najboljeg. Vredno priznanje- zvanje najuspešnijih takmičara u ovoj 2018. godini, pripalo je Lani Mišković ( do 63 kg, DŽK Slavija) i Lazaru Stankoviću ( do 46 kg, DŽK Aleksinac).

Mlada Novosađanka, Lana Mišković briljirala je u Šumicama  i zlatno  odličje osvojila u finalu sa Sarom Zaskalicki iz DŽK Ruma.

-Mnogo mi znači pre svega zlatna medalja kao i  trofej za najbolju takmičarku. Ovo mi je već četvrta državna medalja i još mi je draže jer sam ove godine i najuspešnija u ženskoj konkurenciji. Već sledeće godine prelazim u kadete, tako da mi ovo priznanje posebno znači -istakla je mlada Lana Mišković za naš sajt.

Kod dečaka, prema oceni stručnog tima Džudo saveza Srbije, zvanje najboljeg takmičara otišlo je u ruke Lazara Stankovića iz DŽK Aleksinac.

-Zaista sam srećan jer je ovo važan rezultat i priznanje ne samo za mene već i za moj klub i za moj grad Aleksinac. Mnogo sam trenirao i zato mi je još draže jer ne samo da sam osvojio zlatnu medalju već sam i nagrađen trofejom za najboljeg takmičara. Ovo će za mene biti još veći podstrek da još više treniram i postižem još bolje rezultate- rekao je Lazar Stanković.