U oganizaciji Džudo saveza Srbije  i ove sezone  već jedanaesti put u nizu, ugostićemo najbolje takmičare ovog olimpijskog sporta u Beogradu na Evropskom seniorskom džudo kupu „Srbija open“, 9 i 10.  juna u SC Šumice.

 

Evropski seniorski džudo kup je ujedno jedino takmičenje na teritoriji naše zemlje koje svake godine  okuplja elitu olimpijskog borilačkog sporta u srpskoj prestonici.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije kao i grad Beograd, pokrovitelji su Evropskog seniorskog kupa u judou .

 

Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz 33 države odnosno više od 300 džudista  u muškoj i ženskoj konkurenciji sa tri kontinenta.

Važno je istaći da je Evropski seniorski  kup takmičenje koje spada u grupu od TOP 10  zvaničnih nadmetanja  pod okriljem Evropske džudo unije. Za nas je ovo šesti Evropski seniorski kup u nizu. Ujedno ovo je deveto po redu „Srbija open“ takmičenje s kojim su tada Džudo klub Crvena zvezda i Džudo savez Srbije aplicirali i dobili organizaciju Evropskog seniorskog kupa koji je prošle godine prerstao i u Svetski kup.

Ovo  je ne samo najveće judo takmičenje u regionu koje se održava svake godine uveć je i nadmetanje koje se direktno boduje za evropsku odnosno svetsku rang listu.

Ponosni smo jer uz odlične ocene za organizaciju koje dobija Džudo savez Srbije imamo i takmičare koji  su pišu zlatnim stranicama srpsku sportsku istoriju

Nemanja Majdov aktuelni svetski prvak I vicešampion Evrope, Aleksandar Kukolj evropski šampion i više od godinu dana prvi na svetskoj rang listi, Milica Nikolić bronzana na Evropskom seniorskom I bronzana na EP ali i dvostruka šampionka Evrope do 23 godine I trenutno 4. na Svetskoj rang listi kao I naša odlična  Jovana Rogić, Žarko Ćulum. Uz njih tu je i plejada mladih šampiona koje predvodi Anja Obradović i njena sestra Jovana, Andrea Stojadinov, Marica Perišić, Nađa Petrović, Marija Vuković

Za srpske takmičare ovo je idealna prilika da na domaćem terenu odmere snage sa najboljim borcima iz Evrope.