Vuković, Jovanović, Stojanović i Denić blistali



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Džudo savez Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane Republike Srbije ispisali su uz podršku Svetske džudo federacije novu stranicu istorije održavanjem prvog Prvenstva Srbije za pripadnike vojske i policije. Borbenost i fer – plej obeležili su mečeve  u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Svečanom otvaranju prvenstva prisustvovali su Ivan Todorov predsednik DŽS Srbije, Siniša Radović brigadni general Vojske Srbije i Stefan Marginean predsednik komisije za vojni i policijski sport IJF-a.  Brigadni general Siniša Radović zahvalio je Džudo savezu Srbije za podršku u organizaciji takmičenja i poručio da džudo i sport imaju veliki značaj u svim strukturama Ministarstva odbrane.

-Dame i gospodo, dragi sportisti, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske Srbije, pozdravljam vas u ime Ministarstva odbrane i svih pripadnika Vojske Srbije . Želim vam uspešan dan, uspešnu borbu i neka pobedi bolji. Važno je učestvovati i zadovoljstvo mi je što prisustvujem ovom događaju, prvom prvenstvu na nivou Republike Srbije pripadnika Ministarstva i vojske. Nadam se da će Džudo savez Srbije, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da ovo takmičenje nastavi da traje i dobije novu dimenziju imajući u vidu značaj džudoa u svim strukturama Ministarstva odbrane. Želim vam danas uspeh i odvažne borbe. Srećan rad i živeli -rekao je brigadni general Siniša Radović

Učesnicima prvog Prvenstva Srbije za pripadnike vojske i policije obratio se i Stefan Margienan,  predsednik komisije za vojni i policijski sport Svetske džudo federacije

-Na početku želim da zahvalim za poziv da prisustvujem  prvom Prvenstvu Srbije za pripadnike vojske i policije. Kada sam pozvan da dođem, bio sam veoma srećan jer sam shvatio da je potpisivanje protokola o saradnji između Džudo saveza Srbije, Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije za rezultat ima organizaciju ovog velikog takmičenja. Džudo je olimpijski sport od velikog značaja za psihofizičko zdravlje. Strategija Svetske džudo federacije je da ovu disciplinu  promoviše što je više moguće kroz vrednosti i principe u celom svetu, ali i u vojsci i policiji sa ciljem da unapredi proces profesionalne pripreme vojske u svim uzrasnim kategorijama. Čestitam na organizaciji i želim sreću takmičarima  i organizatorima.

 



Predsednik Džudo saveza Srbije, prof. dr Ivan Todorov, otvorio je takmičenje zahvaljujući ministarstvima i IJF ali i domaćinima za gostoprimstvo.

-Džudo je ušao u obrazovni sistem, što je od izuzetnog značaja za sport i stvaranje baze. Potpisivanjem protokola o saradnji sa Ministarstvima unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane Republike Srbije a uz podršku Svetske džudo federacije, učinili smo još jedan značajan iskorak. Džudo jeste deo obuke  za pripadnike vojske i policije, a verifikacijom saradnje postao je i sportska takmičarska disciplina. Očekuje nas veliki posao. Kao nacionalni savez, daćemo maksimalnu podršku ministarstvima i pripadnicima vojske i policije za organizaciju takmičenja. Srbija je kandidat za Svetsko prvenstvo  pripadnika vojske i policije 2020. godine - rekao je Ivan Todorov čestitajući takmičarima i učesnicima u organizaciji prvog Prvenstva Srbije za pripadnike vojske i policije.

Podsetimo, Džudo savez Srbije, ozvaničio je protokolom saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane Republike Srbije verifikujući zajedničku misiju i timski rad na unapređenju srpskog sporta što je naišlo na oduševljenje džudoka „u uniformama“.

-Impresioniran sam što sam deo istorije,  učesnik i pobednik prvog takmičenja ovog tipa u džudou. Čestitam Džudo savezu, pre svega predsedniku Ivanu Todorovu, pioniru novog talasa srpskih džudista i rezultati ne izostaju  – rekao je Marko  Vuković, predstavnik BIA i zlatni do 100 kg.

Boje domaćina, Ministarstva unutrašnjih poslova kao i Centra za osnovnu policijsku obuku u Kamenici branio je Filip Jovanović koji je očekivano trijumfovao u kategoriji do 73 kilograma.

-Zadovoljan sam rezultatom, naravno i posebno mi je drago što sam pobedio jer uskoro završavam obuku ovde u Centru u Kamenici. Iskustvo će mi svakako značiti za dalje i verujem da će ovo takmičenje postati tradicionalno – rekao je Filip Jovanović.

Takmičari Ministarstva odbrane  pokazali su vrhunski kvalitet na prvom Prvenstvu Srbije za pripadnike vojske i policije. Stevan Stojanović, vrhunski džudista ali i kapetan u Vojsci Srbije nije krio zadovoljstvo još jednim trujumfom na strunjači.

-Čast mi je što sam na ovom prvom Prvenstvu osvojio zlato za Vojsku Srbije i naročito jer je  takmičenje bilo organizovano na ovako visokom nivou. Ovo je odlična početna tačka za sve nas koji smo pripadnici vojske i policije a učestvujemo i na međunarodnim takmičenjima. Zahvaljujem  Džudo savezu Srbije za ozvaničenu saradnju sa ministarstvima jer sam siguran da će sad, kad smo svi deo džudo porodice,  rezultati srpskih reprezentativaca biti još bolji – poručio je Stevan Stojanović,  osvajač zlatne medalje do 81 kg.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pripadnice lepšeg pola i ovoga puta su dokazale da su jednako uspešne u svim zadacima koje se postave pred njih. Katarina Denić i ovoga puta osvetlala je obraz Kriminalističko policijske akademije iz Beograda.

-Zadovoljna sam kako sam radila, posebno što sam oba meča rešila iponima. Drago mi je da sam još jednom opravdala poverenje kada je u pitanju Kriminalističko policijska akademija ali i moj matični klub Crvena zvezda. Posebno bih istakla da smo kao Akademija ostvarili odličan rezultat istakla je Katarina Denić.



 

Osvajači medalja

 

Seniorke do 57 kg: 1. Gajić ( KPA), 2. Popović,do 63 kg: 1. Prtora ( MVS ), 2. Banjac (KPA), 3.Mitnaver, do 70 kg: 1. Todić ( KPA), 2. Cikuša ( MVS), do 78 kg: 1. Denić ( KPA), Rakić ( MVS). Seniori do 60kg: 1. Velemirov ( ŽNS), do 66 kg: 1. Smilis ( MVS), 2, Jakovljević (MVS), 3. Stevanović ( MVS), do 73 kg: 1. Jovanović ( COP), 2. Topalović ( KPA), 3. Stanković ( MVS), 3.Živković (KPA), do 81kg: 1. Stojanović ( MVS), 2. Stanković ( MVS), 3. Pujin ( MVS), 3. Simonović (MVS), do 90 kg: 1. Ristić ( MVS), 2. Papović ( MVS), 3. Vučićević ( PUB), 3. Žunić ( MVS), do 100 kg: 1. Vuković ( BIA), 2. Petrović (ŽNS), 3. Janković ( MVS), 3. Milošević (KPA), preko 100 kg: 1. Stajkovac ( KPA), 2. Blašković ( ŽNS), 3. Đekić (MVS), 3. Jablan ( COP).