Mediteranske igre u Taragoni i ovom izdanu,  okupiće najbolje takmičare u džudou. Reprezentativci Srbije juče su otputovali put Španije sa ostalim sportistima, članovima olimpijske ekspedicije.

Orlovi i ovoga puta jurišaju  na medalje. Milica Nikolić ( do 48 kg), Andrea Stojadinov ( do 52 kg), Marica Perišić ( do 57 kg), Jovana Obradović ( do 63 kg), Nemanja Majdov ( do 90 kg) i  Žarko Ćulum  sa trenerima Ljubišom Majdovim i Vladimirom Jovičićem  na Igrama u Taragoni u nacionalnom kimonu učiniće sve da još jednom obraduju ljubitele džudoa u Srbiji.
Milica Nikolić bronzana na EP u Tel Avivu sa osmehom isčekuje takmičenja u Španiji.

-Odlična prilika da odmerimo snage sa  takmičarkama iz ovog dela sveta jer kao što znate, ovo je kao malo svetsko prvenstvo. Biće odlična konkurencija, imajući u vidu prijavljene takmičare. Cilj je dobro poznat rekla je kroz osmeh Milica Nikolić.

Ljubiša Majdov, otac i trener aktuelnog prvaka sveta Nemanje Majdova, pred polazak bio je kratak:

-O svemu ćemo pričati 28. na Vidovdan -rekao je Ljubiša Majdov.

Nemanja Majdov aktuelni svetski šampion i drugi u Evropi odgovorio je u svoj stilu na naše pitanje -Shall we begin? i kroz osmeh nastavio -Odlični borci bukvalno top 10 će biti na Mediteranskim igrama. Odlična prilika za mene. Kao i uvek idemo da ostvarimo cilj, jedini mogući istakao je Nemanja Majdov.

Najmlađa u timu, naša Andrea Stojadinov istakla je da će kao i uvek dati maksimum i na ovom takmičenju.

-Ne radim u kategoriji koja je moja ali to ne znači da neću raditi 100 %. Nisam želela da propustim priliku koja mi se pružila - bila je iskrena Andrea Stojadinov.

Optimizam pred put nije krio ni Vladimir Jovičić, trener nacionalnog džudo tima.

-Devojke su iskusne. Tu je naravno Milica koja je s pravom predvodnik ali od svih očekujemo maksimum kao i uvek.

Srpski kolos Žarko Ćulum jasno je nagovestio da u Taragonu putuje po odličje.

-Već sam pogledao spisak učesnika i biće odlična konkurencija. Jasno je da su svi pošli da bi ostvarili rezultat ali i sa istim ciljem idemo i mi na Mediteranske igre rekao je Žarko Ćulum.