U konkurenciji takmičara sa tri kontinenta,  Nemanja Majdov, aktuelni svetski prvaki i srebrni sa EP u Tel Avivu, sa Mediteranskih igara u Taragoni vraća se sa još jednim vrednim odličjem. Iz Španije, Majdov se vraća sa srebrnom medaljom.

- Pozdrav iz Španije svim ljubiteljima džudoa, pre svega sa dobrim vestima i još jednom vrednom medaljom. Ovo je srebro sa mojih prvih Mediteranskih igara. Bio je to naporan dan, teški borci, velika medalja. Pobedio sam Brazilca i Rusa koji nastupaju pod zastavom Libana i Grčke. U finalu sam zaustavljen od Gruzijca koji radi za domaćine, Špance.

Iako je dva puta bacio domaćeg borca u finalnom meču, aktuelni svetski prvak nije želeo da komentariše sudijske odluke.

-Izvukli najbolje sto se moglo odnosno što je bilo moguće. Idemo dalje, svakako sjajan rezultat, još jedna velika medalja u mojoj riznici, držimo kontinuitet sa rezultatima ove godine, a najbolje i najbitnije tek dolazi-rekao je za naš sajt Nemanja Majdov.

Najbolji trener Evrope i kreator uspeha aktuelnog svetskog prvaka Nemanje Majdova, Ljubiša posle osvajanja srebrne medalje je rekao:

-Sve je u redu. Sudijske odluke neću komentarisati ostavljam ih džudo znalcima, zadovoljan sam idemo dalje -istakao je Ljubiša Majdov.