Sve je spremno za prvo izdanje timskog miks Evropskog prvenstva u Ekaterinburgu. Reprezentacija Srbije učestvovaće na premijernom izdanju nadmetanja za seniore, na kome će snage odmeravati 21 tim sa Starog kontinenta. Put Rusije otputovali su Marica Perišić, Sara Tintor, Milica Žabić, Dijana Stanković, Ilija Ciganović, Boško Borenović. Bojan Došen i Žarko Ćulum kao i treneri Tijana Radić i David Radulović. Sa Orlovima je i internacionalni sudija Siniša Škrbić.

-Svi su dobro smestili smo se i uslovi su zaista odlični. Zahvaljujemo se Savezu jer su se zaista potrudili da imamo svetske uslove ovde u Ekaterinburgu -istakla je Tijana Radić, trener nacionalnog tima. -Ponosni smo jer ćemo učestvovati na takmičenju koje po prvi put u seniorskoj konkurenciji okuplja najbolje borce u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Posle kadetskog evropskog prvenstva na kome je prvi put primenjeno miks takmičenje, sada i seniori izlaze na strunjaču po istom principu.

-U pitanju je priprema a Olimpijske igre gde će se u Tokiju po prvi put džudisti takmičiti na ovaj način. Za naše borce ovo nosi posebnu atmosferu jer džudo je individualan sport a sada će se svi boriti u timu za svoju državu rekao je David Radulović, trener nacionalnog tima.

U sredu Orlovi kao i ostali timovi učesnici Evropskog timskog miks prvenstva snage će odmeravati u kategorijama do 57, do 70, preko 70 kg kada su dame u pitanju. Muškarci će se takmičiti do 73, do 90 i preko 90 kilograma.

-Imamo odličnu ekipu ali treba imati takođe na umu da smo ovde u Rusiji bez Kukolja i Majdova, kao i bez sestara Obradović i Jovane Rogić koji imaju trenutno međunarodne obaveze prema svojim planovima rada. Iako nismo u punom sastavu s ponosom mogu da kažem da je ovo odlična ekipa koja je do sada više puta pokazala da je na međunarodnoj sceni kadra da postigne vrhunske rezultate. Mnogo toga zavisi od žreba ali straha nema svi su iskusni takmičari i znamo šta nam je cilj.