Prvog dana seminara za sudije i trenere koji je organizovala svestska Judo federacija rad je bio predvidjen u 4 dela u trajanju od 1.30 h . po svakom segmentu .

Obzirom da se pravila ne mogu menjati u toku olimpijskih kvalifikacija,rad na seminaru se usmerio na razjašnjavanje odredjenih elemenata u sudijskom delu ,a koji su od početka kvalifikacija bili identifikovani kao problematični od strane svetske sudijske komisije.

Prvog dana su u sudijskom delu razmatrana i razjašnjavana pravila oko izvodjenja kontra bacanja i šta su uslovi da se ona sude,tranzicija iz stojećeg stava u parter,izlazaa-guranje, opasnost prilikom natezanja noge prilikom tehnike gušenja i kada je akcija započela u odnosu na borilački prostor i kada se u skladu sa tim sude poeni.

U trenerskom delu su podstaknute ideje u nastupu takmičara i trenera na samim takmičenjima -gde su pružena uverenja da će se svaka sporna situacija analizirati .

Drugi dan seminara,planiran je u dva dela u trajanju od 1.30h.Koja su i održana ,a čitav seminar se završio oko 13.20h.

Teme su bile razjašnjavanja "Bear hug-a" ,poluge iz stojećeg stava,opasnost od neopreznih /namernih napada sa polugom na laktu,wazari-no score,wazari ili tranzicija...

Na seminaru su učestvovali nova predsednica Sudijske komisije Judo saveza Srbije gospođica Leposava Markovic, bivši predsednik  Sudijske komisije Judo saveza Srbije gospodin Milan Mijalkovic,  Sportski direktor JSS gospodin Nenad Mihailovic  i internacionalni sudija gospodin Sinisa Skrbic.

19.01.2019 godine tj.u subotu na Fakuktetu za sport, Univerziteta "Union-Nikola Tesla " biće održan sudijsko -trenerski seminar za članove Judo saveza Srbije na kojem će biti prezentovani iskustva iz Miterisla u okviru redovnih aktivnosti u segmentu edukacije Judo saveza Srbije.