Džudo savez Srbije 2018. završio je sa više nego odličnim rezultatima. Ipak izuzetna dostignuća u prethodnoj, za srpsku džudo porodicu znače da u ovoj godini rade još bolje. Upravo u tom tempu nastavljeno je i sa aktivnostima u 2019. Posle učešća na međunarodnom sudijskom seminaru u Mitersilu, odmah je organizovano i domaće izdanje. Više od 80 učesnika u sali Fakulteta za sport Univerziteta Union Nikola Tesla jasno dokazuje izuzetno interesovanje za novim infomacijama.  

Dragan Atanasov direktor Džudo saveza Srbije pozdravio je učesnike i osvrnuo se na zadatke koje ih čekaju u 2019.

-Izuzetno mi je drago da smo sve što smo obećali i ispunili i sa tim u vezi je i ovaj sada već tradicionalni sudijski seminar početkom godine. Seminar smo započeli sa novinom a to je da je na funkciju predsednika komisije postavljena Leposava Marković naša nekada trofejna džudistkinja. Uz zahvalnost gospodinu Milanu Mijalkoviću na podršci i vremenu koje je po dogovoru proveo na čelu sudijske komisije, sada opet svi zajedno krećemo u dalji rad i osnaživanje naše organizacije –rekao je Dragan Atanasov i naglasio da je za sve u Džudo savezu Srbije ova 2019. je izuzetno važna a pre svega zbog činjenice da je ovo vreme u kome se bori za odlazak u Tokio.

Učesnike seminara pozdravio je Milan Mijalković doskorašnji predsednik sudijske komisije DŽSS i naš uspešni i priznati džudo stručnjak.

-Uz najbolje želje novoj predsednici sudijske komisije želeo bih da istaknem da ćemo i ove godine na ovom seminaru uraditi najvažnije stvari vezano za sudjenje a koje su bile predstavljene na nedavno održano skupu u Mitersilu. Posebno bih želeo da istaknem da su naši arbitri Nikola Malešević i Vladan Gačić položili ispite u Koreji odnosno u Češkoj za viša sudijska zvanja dok je naš internacionalni arbitar Siniša Škrbić u užem izboru za Olimpijske igre u Tokiju istakao je Mijalković.

Leposava Marković nova predsednica Sudijske komisije Džudo saveza Srbije pozdravila je svoje kolege i učesnike seminara.

-Izuzetno mi je drago da sam dobila poverenje da obavljam ovu izuzetno važnu i odgovornu funkciju. Pred nama je mnogo posla a upravo je ovaj januarski seminar početak aktivnosti za 2019 koja je kao što znate od izuzetne važnosti za sportiste istakla je Leposava Marković, predsednik Sudijske komisije DŽSS koja je svojevremeno na tatamiju branila boje naše zemlje na OI u Barseloni 1992.