Pančevo, tačnije kasarna Specijalne brigade Vojske Srbije Rastko Nemanjić, bila je domaćin Novogodišnih sportskih susreta u borenju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.  

Na tatamiju sportske hale Specijalne brigade snage su odmerili džudisti (u ženskoj i muškoj konkurenciji ) iz Vojne Akademije, Jedinica vojne policije za specijalne namene „Kobre“ i domaćini iz Specijalne brigade. Uz džudiste iz VS na tatamiju, visokim zvanicama predstavili su se sportisti iz Džudo saveza Srbije, Karate federacije Srbije, Kik boks saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije i Svetskog centra realnog aikidoa.

Premijerni praznik borilačkog sporta okupio je trofejne sportiste i visoke zvanice medju kojima su Božidar Maljković predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Saša Pavlov, gradonačelnik grada Pančeva, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, Srdjan Bugarčić, predsednik Kik boks saveza Srbije, Sanja Vračarević –Mitrović direktor Svetskog centra realnog aikidoa, predstavnici Karate federacije Srbije i trofejni reprezetativci i uspešni sportski radnici Predrag Stojadinov i Slobodan Bitević, Božana Ostojić, predsednik Saveza Organizacija podvodnih aktivnosti Srbije, pukovnik Spasoje Vulević, komandant SAJ i priznati sportski radnik u streljačkom sportu.

Visoke zvanice i vojnike i oficire sportiste pozdravio je brigadni general, van. prof. dr Miroslav Talijan, komandant Specijalne brigade.

-Zahvaljujem se svima koji su svojim učešćem i podrškom u organizaciji i realizaciji ovog sportskog susreta i revijalnog turnira doprineli wegovom značaju i kvalitetu. Uveren sam da ćemo se svi zajedno svojski postarati da on preraste u tradicionalni Novogodišnji i Svetosavski turnir borilačkih sportova istakao je Miroslav Talijan, komandant Specijalne brigade.

Olimpijski komitet Srbije prepoznao je koliki je značaj sporta u vojsci. Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti OKS –izbora najboljih sportista Srbije za 2018, po prvi put su izabrani i najbolji iz redova Vojske Srbije.

- Ovo je izvanredna akcija brigadnog generala Talijana i njegove ekipe. Naša, obaveza kao Olimpijskog komiteta Srbije je da intenziviramo saradnju sa vojskom iz više razloga. Ono što neki ljudi znaju a većina našeg stanovništva ne zna da su Ministarstva sporta, Ministarstvo omladine i sporta u političkom životu, dakle, u razvijenim zemljama naučila koliki je značaj vojnog sporta i sporta u vojsci. Ovo su sve borilačke veštine, a ja sam oduševljen spremom ovih momaka čak i male dece. Meni je drago da smo kao Olimpijski komitet prepoznali te vrednosti i značaj pa smo na izboru najboljih olimpijskih sportista godine imali i jednog predstavnika, odnosno predstavnicu, najbolju sportistkinju. OKS želi da nastavi tu saradnju. Mišljenje smo razmenili sa ministrom Vulinom i razgovarali generalom Radovićem, Cvetkovićem i Talijanom jer Vojska je bitna i za žene i za muškarce - -istakao je Božidar Maljković.

Izuzetnu podršku ovom sportskom događaju pružio je i grad Pančevo.

-Ovo je kvalitetna jer je, u odnosu na ostale sportske manifestacije, specifična. Imamo veliko zadovoljstvo da je organizator ove manifestacije Specijalna brigada jer na takav način od ranije dobru saradnju, produbljujemo i kroz sport. Ovo je prvi ovogodišnji program koju organizuje Specijalna brigada a mi smo tu „uskočili“ sa svom pomoći kojom smo mogli da se organizujemo i izdvojimo imajući u vodu specifičan period održavanja. Nastojaćemo da u narednom periodu zajedno sa Specijalnom brigadom a koliko je u našoj nadležnosti da pomognemo , pre svega , u ovom prostoru bavljenje sportom sa jedne i sa druge strane,omogućimo jedan efekat koji je po meni dodatno bitan a to je dodatno otvaranje vojske Srbije, pogotovo specijalne brigade čiji smo mi domaćini ka našim građanima. Vojska je institucija koja uživa veliko poverenje, a ovakav način daće dodatni kvalitet svemu tome,a ja mislim na obostrano zadovoljstvo i pripadnika Specijalne brigade i možda nekih budućih pripadnika Specijalne brigade a takođe i naših građana . Posebno mi je zadovoljstvo što sam danas u društvu velikih sportskih radnika, kojis u udostojili Specijalnu brigadu i došli da proprate ovu manifestacju. Tu su predstavnici Olimpijskog komiteta, predsednik Boža Maljković, visoki predstavnici Karate saveza i Džudo saveza, realnog aikidoa i zaista je zadovoljstvo biti sa ljudima od kojih može mnogo da se nauči i primeni u ranom razvoju sporta i fizičke kulture u Pančevu.


U ime Džudo saveza Srbije učešće na premijernom Novogodišnjem susretu u Pančevu uzeli su takmičari DŽK Dinamo iz Pančeva sa trenerom Ljubom Stanišićem. U ime Saveza na Novogodišnjem vojnim sportskim susretima u Pančevu prisustvovali su i Goran Vucelja, generalni sekretar, kao i trofejni veterani Slavko Stanišić, Vuk Rašović.


Osvajači medalja apsolutna kategorija muškarci : 1. Stevan Stojanović ( Specijalna brigada), 2. Miloš Simonković ( Specijalna brigada), 3. Milan Ristić (Vojna akademija) 3. Marko Mićević (Vojna akademija), žene: 1. Marija Ivković (Vojna akademija), 2. Marija Prtora (Specijalna brigada), 3. Milica Cikuša( Specijalna brigada), 3. Milica Matić ( Vojna akademija).