Srpski džudisti nastavljaju sa odličnim rezultatima na medjunarodnoj sportskoj sceni. Na Evropskom Džudo Open-u u Rimu, Boško Borenović i Goran Prgonjić osvojili su bronzana odličja za bogatu riznicu naše džudo porodice.

Borenović ( do 90 kg) je posle prvog kola u kome je bio slobodan, Austrijanca Johanesa Pašera savladao iponom. U drugom meču za srpsku uzdanicu u kategoriji do 90 kilograma, ni Mongolac Munkhjargal Erdeneku nije bio prepreka. Iponom je Borenović rešio i mongolsku džudoku. Domaći takmičar Lorenco Riđano, sasvim sigurno nije odgovarao srpskom džudisti, pa je trećem meču slavio Italijan. Ipak u oba meča repasaža, sa Timom Šmitom (Nemačka) i Itajom Golanom (Izrael) Boško Borenović je pokazao nesumnjivi kvalitet i sasvim zasluženo osvoja bronzano odličje u kategoriji do 90 kilograma.

Za drugo odličje iz Rima zaslužan je srpski superteškaš Goran Prgonjić. Od Prgonjića kao i od Borenovića domaća sportska javnost je s razlogom očekivala rezultat vredan svake pažnje. Prgonjić je to na najbolji način i opravdao bronzom osvojenom u Rimu. Pobednički niz počeo je u duelu sa Saudijcem Saudom Manem ( ipon). Za srpsku uzdanicu nije bilo prepreke ni u meču sa Grkom Dimitrosom Cumitasom koga je takođe savladao maksimalnim rezultatom. Španac Irinel Grigoras pomrsio je račune Prgnjiću na putu do velikog finala. Ipak do bronze i odličnog rezultata Goran Prgonjić došao je maksimalnim rezultatom 10:0 protiv Kazahstanca Abdule Jerkebulana.

Na Evropskom Džudo Openu u Rimu, Jovan Niškanović ostvario je plasman na sedmo mesto u konkurenciji do 81 kilograma.