Zlatnom medaljom osvojenom na Gran priju u Maroku, Nemanja Majdov se trijumfalno vratio na tatami posle višemesečne pauze zbog povrede.

Majdov reprezentativac Srbije u kategoriji do 90 kilograma, poslednjeg dana Gran prija koji je okupio 447 takmičara iz 67 država, osvojio je zlatnu medalju u velikom finalu protiv odličnog Nemca Eduarda Tripela.

Pobednički niz Majdov je otpočeo u meču sa Litvancem, Mantasom Klimasauskasom. Rivala iz finala SP 2017 kada se Majdov okitio zlatnim odličjem, Slovenca Mihaela Žganka odnosno sada naturalizovanog Turčina, Mikaila Ozerlera, savladao je na tri šida u drugom kolu. Gruzijca Giorgija Papunašvilija, efektno, pobedio je maksimalnim rezultatom u trećem meču.

U polufinalnom duelu Nemanja Majdov je opet snage odmerio sa starim znancem Francuzem Aurelianom Diezom kome se revanširao za poraz na Svetskom prvenstvu u Bakuu koga je savladao iponom i izborio veliko finale.

Ovo je prva zlatna medalja na Grand Priju ili Grand slemu, a ukupno peta u karijeri. Majdov se do sada okitio srebrom na Grand priju u Antaliji, kao i bronzama na Grand Priju u Zagrebu i Kankunu, odnosno na Grand slemu u Abu Dabiju.