Aleksandar Kukolj srpski trofejni reprezentativac bio je na korak do medalje na Gran slemu u ruskom Jekaterinburgu.

Nažalost, na putu ka medalji isprečio mu se isti protivnik, kao i Nemanji Majdovu na samom početku takmičenja, mladi Goki Tadžima, juniorski šampion sveta (2017) i član zlatne postave Japana u ekipnoj konkurenciji na istom takmičenju.

U borbi za bronzano odličje, Tadžima je savladao Kukolja zahvatom za ipon (10:0) u završnici meča. Prethodno, Japanac je u zlatnom bodu, u produžetku (4:54) zahvatom za vazari (1:0) pobedio i Majdova.

Kukolj je u Jekaterinburg otišao da brani zlato osvojeno minule sezone. Odlično je Kukolj počeo učešće na ovom Gran slemu i na samom početku ( u drugom kolu u prvom je bio slobodan) prvi nosilac savladao je odličnog Poljaka Pjotra Kučeru iponom. Džaspera Sminka, Kukolj je pobedio u trećem kolu na wazari. U polufinalu, na žalost, Holanđanin Nolea Van Tenda našao je rešenje za srpskog reprezentativca. U zlatnom bodu, u produžetku, posle 5:08 minuta Holandđanin je pobedio zahvatom za vazari čime je izborio ulaz u veliko finale. Sa Gran Slema u Jekaterinburgu, Holanđanin se vraća sa zlatnim odličjem. Srpski reprezentativac Aleksandar Kukolj učešće na GS  završio je plasmanom na peto mesto.