21.03.2019. godine na Dan osoba sa daunovim sindromom predstavnici Republike Srbije u inkluzivnom dzudou boravili su u Ljubljani. Ovom prilikom četvoro dzudista Sofija Kunić, Vinko Lemić, Strahinja Džinić i Igor Križan na čelu sa predsednicom Komisije za džudo za osobe sa invaliditetom u džudo savezu Srbije i trenerom Sajonelom Krga, predsednikom sekcije za inkluzivni džudo džudo i sambo kluba ,,Bačka,, iz Sombora Svetislavom Ilić i trenerima Zoranom Kovačević i Draganom Brdarić odazvali su se na poziv Slovenačkog dzudo saveza za prisustvo na javnom treningu u kome je aktivno učešće uzeo i predsednik Republike Slovenije gospodin Borut Pahor.

Ovom prilikom predsedniku Republike Slovenije gospodinu Borut Pahoru uručena je i plaketa ispred Džudo saveza Srbije za izuzetan doprinos za razvoj inkluzivnog dzudoa u Srbiji.
Nakon treninga predstavnici DŽSS prisustvovali su radnoj večeri sa rukovodstvom Dzudo saveza Slovenije na čelu sa predsednikom saveza Darkom Mušičem na kome se razgovaralo o konkretim predlozima za dalju saradnju na poljima takmičarskog i inkluzivnog  džudoa.

Tim Srbije je bio jedini predstavnik iz inostranstva i ukazana mu je ogromna čast da prisustvuje dogadjaju od velikog značaja za razvoj inkluzovnog džudoa.
Na treningu je prisustvovao i predstavnik ambasade Srbije u Ljubljani. Ovom prilikom džudo tim je dobio poziv za gostovanje u ambasadi čemu smo se rado odazvali. Naš tim je primljen na najvišem nivou od strane Ambasadora, gospođe Zorane Vlatković, te je obećana maksimalna podrška za svaku sledeću posetu Sloveniji.
Nakon ove dvodnevne posete prepune aktivnosti tim se u Srbiju vratio sa mnogo pozitivnih utisaka i novih iskustava.